Skip to main content

Ζημίες 55,5 εκατ. ευρώ για τη EuroDisney

H εταιρεία EuroDisney, που διαχειρίζεται το θεματικό πάρκο Disneyland του Παρισιού, κατέγραψε ζημίες παρά τον αριθμό-ρεκόρ επισκεπτών το 2008-2009.
H εταιρία EuroDisney, που διαχειρίζεται το θεματικό πάρκο Disneyland του Παρισιού, κατέγραψε ζημίες 55,5 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2008-2009, παρά τον αριθμό-ρεκόρ επισκεπτών κατά το ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο όμιλος, ο κύκλος εργασιών συρρικνώθηκε κατά 7%, στα 1,23 δισεκατομμύρια σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, κατά την οποία είχε καταγράψει ζημίες ύψους 2,8 εκατ. ευρώ.

Η χρονιά αυτή «στιγματίστηκε από την πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία στην ιστορία μας» εκτιμά ο πρόεδρος της EuroDisney Φιλίπ Γκας, στην ίδια ανακοίνωση. Η κρίση προκάλεσε μείωση στον αριθμό των τουριστών που προέρχονται από την Ισπανία και τη Βρετανία, η οποία ωστόσο αντισταθμίστηκε από τη «σημαντική» αύξηση των Γάλλων και Βέλγων επισκεπτών.

Τα θεματικά πάρκα, χάρη στις διαφημιστικές προσφορές, σημείωσαν αύξηση του αριθμού των επισκεπτών (15,4 εκατομμύρια άτομα έναντι 15,3 εκατομμυρίων τον περασμένο χρόνο), η οποία όμως συνοδεύεται από μείωση των εξόδων ανά επισκέπτη, καθώς επίσης και από μείωση του αριθμού διανυκτερεύσεων.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ