Skip to main content

Ζιαμπάρης: Το αποκορύφωμα της σεζόν η νίκη μέσα στην Τούμπα

Τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε και το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό για τον ίδιο μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ζιαμπάρης.

Στην ιστοσελίδα «gazzetta.gr» μίλησε ο κεντρικός αμυντικός του Ηρακλή, Νίκος Ζιαμπάρης, κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε, το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό για τον ίδιο και το ζήτημα της αδειοδότησης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Υπάρχει ικανοποίηση για την πορεία του Ηρακλή στο φετινό πρωτάθλημα;

«Δεν μπορώ να πω πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία και τη βαθμολογική συγκομιδή που είχαμε στο πρωτάθλημα. Ήταν μια μεταβατική χρονιά καθώς ο Ηρακλής ήρθε από την Β’ Εθνική με παίκτες που δεν είχαν εμπειρίες στα πόδια τους. Είχαμε καλές και κακές στιγμές στην πορεία μας. Θα μπορούσε να είχαμε περισσότερους βαθμούς και ένα καλύτερο πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία. Εγώ κρατάω μόνο τις καλές στιγμές στο μυαλό μου».

Αυτή που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό ποια είναι;

«Η νίκη μέσα στην Τούμπα. Κάναμε αρκετές «ζημιές» απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Ήταν μια νίκη που την θέλαμε πολύ όπως και ο κόσμος μας, την οποία περίμενε πολλά χρόνια μετά τον υποβιβασμό στις μικρότερες κατηγορίες».

Μετά την νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής άρχισε να χάνει έδαφος και να κερδίζει δύσκολα ακόμα και στο Καυτανζόγλειο. Που το αποδίδεις αυτό;

«Μετά την επιτυχία μας στην Τούμπα, ο πήχης ανέβηκε ψηλότερα. Παρότι προσπαθούσαμε να το συμμαζέψουμε, η ομάδα άρχισε να δέχεται πίεση με αποτέλεσμα να μη μπορέσουμε να ανταποκριθούμε τις απαιτήσεις που είχε βάλει ο Τύπος, αλλά και ο κόσμος».

Υπάρχουν σκέψεις για την νέα χρονιά;

«Φυσικά και υπάρχουν. Πιστεύω πως με τις εμπειρίες που έχουμε αποκτήσει όλοι μας, η ομάδα θα παρουσιαστεί καλύτερη διεκδικώντας κάτι υψηλότερο την νέα χρονιά και γιατί όχι κι έναν τίτλο».

Το γεγονός ότι η ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει εξασφαλίσει, ακόμα, αδειοδότηση για την επόμενη χρονιά, είναι ένα πρόβλημα;

«Δεν πιστεύω ότι θα χαλάσει το καλό και οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια της ομάδας. Όταν ήρθα στον Ηρακλή το 2014 και τότε δεν είχε πάρει αδειοδότηση. Όμως καταφέραμε να φτιάξουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο να κερδίσουμε την άνοδο μας στην Super League και να φτάσουμε μέχρι και τα ημιτελικά του κυπέλλου. Όλα μπορούν να ξεπεραστούν όταν υπάρχει υγεία στα αποδυτήρια».

Πως θα χαρακτήριζες τον προπονητή σου;

«Δεν θα σας το περιγράψω με μια, δυο λέξεις. Απλώς θα πω πως ο κόουτς θα αφήσει έργο στον Ηρακλή. Ήδη έχει πετύχει πολλά πράγματα και έχει να δώσει πολύ περισσότερα. Είναι φιλόδοξος, εργατικός και πολύ διαβασμένος πάνω στη δουλειά του. Είναι δίκαιος στην δουλειά του και μας έχει κερδίσει με την συμπεριφορά του. Είμαστε, αν δεν κάνω λάθος η μοναδική ομάδα που έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής 26-27 ποδοσφαιριστής».

Σε προσωπικό επίπεδο ήσουν στην καλύτερη 23αδα του φετινού πρωταθλήματος. Είναι μια τιμητική διάκριση που σου δίνει ταυτόχρονα το κίνητρο να δουλέψεις περισσότερο την επόμενη χρονιά;

«Είμαι μεγάλη τιμή για μένα αυτό το βραβείο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ και την οικογένειά μου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει τίποτα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ζιαμπάρης, όταν ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα.

Το συμβόλαιο σου με τον Ηρακλή τελειώνει το 2018, ενώ είσαι στην πιο δημιουργική ηλικία. Η προοπτική μιας μεταγραφής είναι κάτι που σε απασχολεί;

«Όποιος κάνει όνειρα, έχει και φιλοδοξίες. Το συμβόλαιο μου ολοκληρώνεται το 2018 και αυτό που προέχει για μένα είναι ο Ηρακλής και πως θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου για την νέα χρονιά».

Για το ενδιαφέρον που υπάρχει από ομάδες του Βελγίου, της Αυστρίας και της Ελβετίας;

«Γνωρίζω, ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού. Κάτι μου έχει πει ο εκπρόσωπος μου Νίκος Ζαφειρόπουλος, τον οποίο έχω και τυφλή εμπιστοσύνη για το πως θα χειριστεί το όλο θέμα».

Θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός δίκαια βγήκε πρωταθλητής και ποια ομάδα σε εντυπωσίασε;

«Όταν μια ομάδα κάνει 28 νίκης αυτό τα λέει όλα. Ο Ολυμπιακός δίκαια κέρδισε το πρωτάθλημα για την ήταν καλύτερη ομάδα. Η ΑΕΚ παρουσίασε μια σταθερότητα στην απόδοσή της, ενώ οι ομάδες που έκλεψαν την παράσταση ήταν ο Πανιώνιος και ο Πλατανιάς. Ο Πανιώνιος μ’ ένα νεανικό σχήμα μπήκε στα play offs και κέρδισε την έξοδό του στην Ευρώπη. Ο Πλατανιάς όμως ήταν η ομάδα που με εξέπληξε περισσότερο. Γίνονται πολύ καλή δουλειά από τον κ. Παράσχο».

Ποιο είναι το μήνυμα που θες να στείλεις στον κόσμο της ομάδας;

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας στήριξε όλη την χρονιά».