Skip to main content

Αιχμές Ζέρβα για δήμο: Χωριατίλα που μασκαρεύεται με κοσμοπολιτισμό

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος χαρακτήρισε τον απολογισμό απλή έκθεση ιδεών που αποδεικνύει ότι η διοίκηση έχει χάσει τον βηματισμό της

«Δύο δάνεια, δύο δωρεές που δεν έχουν εκταμιευτεί ακόμη και μία αρχαιολογική πλάζα που κανείς δεν ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί, πόσο θα κοστίσει και πόσες από τις αρχαιότητες θα έχουν διασωθεί μέχρι τότε, ήταν τα επιτεύγματα του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2016, σύμφωνα με τον απολογισμό της διοίκησης Μπουτάρη» δήλωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας στην τοποθέτησή του κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση με θέμα τον απολογισμό έτους 2016 της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα συζητάμε τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής του έτους 2016 και τίποτα διαφορετικό, τουλάχιστον προς το καλύτερο, δεν έχουμε να πούμε από αυτά που ειπώθηκαν στους απολογισμούς του 2015, 2014. Αυτό το ένα έτος, που έχει προστεθεί στην ηλικία του Δήμου μας, καθόλου δεν έχει βελτιώσει την εικόνα του, ούτε την ουσιαστική του κατάσταση» είπε, τονίζοντας ότι "Διοίκηση copy paste δεν υπάρχει…».

Αναφέρθηκε στην συζήτηση του απολογισμού που γίνεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και μιλώντας για το τεχνικό πρόγραμμα έκανε λόγο για την χαμηλή απορροφητικότητα σε τεχνικά έργα που φθάνει το 50%, την ανυπαρξία έργου και εξαγγελίες που αν όλα πάνε καλά θα αρχίσουν να υλοποιούνται το… 2018 και το 2019

Χαρακτήρισε τον απολογισμό «απλή έκθεση ιδεών που αποδεικνύει ότι η διοίκηση έχει χάσει τον βηματισμό της, δεν έχει στόχους ενώ η κατάσταση στην πόλη επιδεινώνεται συνεχώς».

«Χωριατίλα είναι να θέλεις να ωραιοποιήσεις στα λόγια μια πραγματικότητα την οποία η πόλη βιώνει όλο και πιο δυσάρεστα. Χωριατίλα που μασκαρεύεται με κοσμοπολιτισμό» κατέληξε.