Skip to main content

Ζέρβας σε Μπουτάρη: Θέτουμε ερωτήσεις και δεν παίρνουμε απαντήσεις

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος έθεσε μια σειρά θεμάτων, κατηγορώντας τη διοίκηση Μπουτάρη για παραλείψεις και αδράνεια.

Είναι πλέον κανόνας να θέτουμε ερωτήσεις και να μην παίρνουμε απαντήσεις, ανέφερε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας στη σημερινή τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας τη διοίκηση Μπουτάρη για παραλείψεις και αδράνεια.

«Δεν έχουμε ανταπόκριση στις επιστολές μας ακόμη και για τα αυτονόητα», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.

Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, η οποία είναι μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος έθεσε για δεύτερη φορά το θέμα της ανάγκης ενημέρωσης το συντομότερο δυνατόν για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών (για την κατάσταση σήμερα αλλά κι έναν οδικό χάρτη για το άμεσο μέλλον) από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, παρουσία όλων των φορέων που πρέπει να έχουν λόγο στο σχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών, όπως η Περιφέρεια, οι Δήμοι κ.ά., κάτι το οποίο έγινε δεκτό από τον Δήμο, καθώς ο Γιάννης Μπουτάρης, αναμένεται να προτείνει τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης.

«Η διοίκηση είναι αρκετά φειδωλή στους απολογισμούς ακούγονται ότι πράττονται πολλά αλλά απολογισμούς δεν βλέπουμε. Δυστυχώς το 2017 φεύγει και ο απολογισμός πεπραγμένων του 2016 δεν έχει έρθει» είπε ο κ. Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας απευθύνθηκε και στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου. «Πέρσι στις 19 Δεκεμβρίου μας είχατε παρουσιάσει απολογισμό των Δημητρίων, φέτος δεν έχουμε αυτή την τύχη. Θα περιμένουμε;»  αναρωτήθηκε.

Tέλος ο κ. Ζέρβας, αναφέρθηκε στο θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη ο οποίος, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, συντάσσει ετήσια έκθεση η οποία αφού κατατεθεί στον Δήμαρχο στη συνέχεια συζητείται σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Είμασταν πολύ περήφανοι το 2015 που είχαμε εκλέξει συμπαραστάτη του δημότη, στην πορεία επειδή ο συμπαραστάτης του δημότη δεν έλεγε πράγματα αρεστά απομακρύνθηκε. Είμαι βέβαιος ότι έχει πολλά να μας πει όσον αφορά τη σχέση των πολιτών με τη διοίκηση τα παράπονα, τις καταγγελίες αλλά και πολλά σημεία κακοδιοίκησης που ο ίδιος έχει εντοπίσει. Να τα περιμένουμε και αυτά. Από ότι φαίνεται θα έχουμε πολλά να περιμένουμε στον επόμενο χρόνο», τόνισε.