Skip to main content

Ζέρβας: Νέες περιπέτειες λόγω των ευρημάτων στον σταθμό Αγία Σοφία;

Οι άνθρωποι που κωλυσιέργησαν τις εργασίες στον σταθμό Βενιζέλου θα υποβαθμίσουν την αρχαιολογική αξία των ευρημάτων, διερωτήθηκε ο δημ. σύμβουλος.

Αιχμές για τις εξελίξεις στην υπόθεση του σταθμού μετρό στη Βενιζέλου αφήνει ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην μέλος του ΔΣ της Αττικό Μετρό Κωνσταντίνος Ζέρβας με αφορμή την ανακάλυψη μαρμαρόχτιστης πλατείας κατά τη διάρκεια των έργων στον σταθμό «Αγία Σοφία».

«Οι ίδιοι άνθρωποι που κωλυσιέργησαν τις εργασίες στο σταθμό Βενιζέλου θα υποβαθμίσουν την αρχαιολογική αξία ευρημάτων που "ανάλογα τους έχουν βρεθεί μόνο στην Ιορδανία" ή θα έχουν ανάλογες "ευαισθησίες" με το παρελθόν;» διερωτάται σε ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Ζέρβας, την οποία συνόδευσε και με το ακόλουθο σκίτσο.

Ο ίδιος εκφράζει ωστόσο την ελπίδα του σε κάθε περίπτωση το έργο της ολοκλήρωσης του μετρό να μην καθυστερήσει ούτε μία μέρα, να μην επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ.

Ακολουθεί η ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου:

Σ’ άλλες εποχές έφτιαχναν δρόμους, έκαναν πλατείες για να φέρουν ανάπτυξη στον τόπο. Εμείς προς το παρόν μόνο αναδεικνύουμε τις δόξες του παρελθόντος, ξοδεύοντας χρόνο, χρήμα και σταματώντας την ανάπτυξη.

Πρόσφατα έχουμε νέα ευρήματα στις ανασκαφές του σταθμού Αγ.Σοφία. Θα βρεθούν κάποιοι να μιλήσουν πάλι για νέους Παρθενώνες; Θα χουμε καινούριες περιπέτειες στο έργο πνοής της πόλης;

(Οι ίδιοι άνθρωποι που κωλυσιέργησαν τις εργασίες στο σταθμό Βενιζέλου θα υποβαθμίσουν την αρχαιολογική αξία ευρημάτων που "ανάλογα τους έχουν βρεθεί μόνο στην Ιορδανία" ή θα έχουν ανάλογες "ευαισθησίες" με το παρελθόν;)

Ελπίζω, εύχομαι σε κάθε περίπτωση το έργο της ολοκλήρωσης του μετρό να μην καθυστερήσει ούτε μία μέρα, να μην επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ.