Skip to main content

Ζέρβας: Γιατί συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Κάνει λόγο για «δημόσια διαδρομή με ουσία και αποτέλεσμα για το κοινό καλό, μακριά από κομματισμούς και σκοτεινές διαδρομές».

Ως συνεργαζόμενος συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος κάνει λόγο για ιδιαίτερα τιμητική πρόταση.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή τους, το κόμμα εγγυάται την πορεία της χώρας μέσα στην Ευρώπη. Ο κ. Ζέρβας κάνει λόγο για «δημόσια διαδρομή με ουσία και αποτέλεσμα για το κοινό καλό, μακριά από κομματισμούς και σκοτεινές διαδρομές».

Αναλυτικά η δήλωση του Κωνσταντίνου Ζέρβα:

Όσα συνέβησαν το προηγούμενο οχτάμηνο είχαν δραματικές συνέπειες στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Έφεραν κατακτήσεις δεκαετιών σε ακύρωση ή αμφισβήτηση.

Αυτό που κρίνεται στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ανθρώπους που θέλουν και που μπορούν να διαχειρισθούν τα μεγάλα προβλήματα, τη δύσκολη καθημερινότητα. Αν θα κυριαρχήσουν δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Γιατί η Ευρώπη δεν είναι μόνο η οικονομία. Είναι παιδεία, είναι πολιτισμός, είναι φιλοσοφία ζωής. Μιας Ευρώπης με πολλά προβλήματα και μακριά από το ιδεώδες των πρωτεργατών της, μέσα στην οποία όμως αξίζει να αγωνιστεί κανείς, με όποιες δυνάμεις διαθέτει.

Όσοι γνωρίζουν την παρουσία μου στα κοινά, ξέρουν ότι συντάσσομαι για τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις προς ένα κράτος δικαίου και για τη συνεργασία των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, με ουσία και αποτελεσματικότητα, μακριά από δογματικούς και αδιέξοδους κομματισμούς, ατελέσφορες ιδεοληψίες.

Για τους λόγους αυτούς, αποδέχθηκα την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχω ως συνεργαζόμενος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που εγγυάται την πορεία της χώρας μέσα στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα αυτή την κρίσιμη ώρα επιθυμεί ξεκάθαρα να προχωρήσει η χώρα σε δομικές μεταρρυθμίσεις.

Συμπορεύομαι στις κρίσιμες αυτές εκλογές με τη ΝΔ, επειδή πιστεύω πως η χώρα απαιτεί σταθερή, υπεύθυνη διακυβέρνηση, ανοιχτή σε συνεργασίες και συνέργειες, για να υπάρχει ελπίδα για έξοδο από την πολυετή κρίση. Συνεχίζω στο δρόμο της κοινής λογικής, τον οποίο υπηρετώ δεκαετίες τώρα με συνέπεια, κόντρα στις παλαιές αντιλήψεις που απέτυχαν και αποδοκιμάστηκαν. Με πίστη στην ανάγκη συναίνεσης. Σταθερός στις αρχές της αστικής δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής ιδέας.

Ευχαριστώ όσους φίλους αναγνωρίζουν την προσπάθειά μου για μια δημόσια διαδρομή με ουσία και αποτέλεσμα για το κοινό καλό, μακριά από κομματισμούς και σκοτεινές διαδρομές.

Εύχομαι, το αποτέλεσμα της 20ης  Σεπτεμβρίου να είναι θετικό για τη χώρα και για τους πολίτες. Θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις γι αυτό. Η 21η Σεπτεμβρίου πρέπει να μας βρει ενωμένους αλλά και έτοιμους να αντιμετωπίσουμε τις προφανείς τεράστιες δυσκολίες και να διαμορφώσουμε το μέλλον της πατρίδας μας. Με μια κυβέρνηση μακράς πνοής, που δε θα διακινδυνεύσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τα όνειρα μας.