Skip to main content

Ζέρβας: Απών ο δήμαρχος από την επόμενη μέρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην απουσία του Γιάννη Μπουτάρη από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Την απορία του για την απουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ και το συνέδριο και ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ, που θα ξεκινήσει αύριο στην Αθήνα, εξέφρασε σήμερα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το συνέδριο θα γίνει ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αλλαγές στο σχέδιο «Καλλικράτης» και τη θέσπιση της απλής αναλογικής στην εκλογή των δημοτικών συμβουλίων.
 
«Περίμενα ότι σήμερα ένα από τα βασικότερα θέματα στην τοποθέτηση αν μη τι άλλο του δημάρχου και των αρχηγών των παρατάξεων θα ήταν αυτό για το οποίο αύριο και για τρεις μέρες στην Αθήνα θα μαζευτεί όλη η τοπική αυτοδιοίκηση και θα παραστούν και οι κορυφαίοι της πολιτικής ηγεσίας. Πρόκειται σύντομα να αλλάξει ο καταστατικός χάρτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακούγονται διάφορα πράγματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι εφιαλτικά. Ωστόσο, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα εκπροσωπηθεί δια του αντιδημάρχου κ. Φωτίου, αντί να παραστεί ο κ. Μπουτάρης», τόνισε κ. Ζέρβας.
 
Ο ίδιος επισήμανε ότι στην Αθήνα θα βρεθούν όλοι οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Ο κ. δήμαρχος επέλεξε να στείλει τον αναπληρωτή του, δεν το θεωρεί σημαντικό να παρευρεθεί εκεί», σημείωσε ο κ. Ζέρβας και αναρωτήθηκε αν ο κ. Φωτίου θα τοποθετηθεί ως εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης ή αν θα μεταβεί στην πρωτεύουσα ως απλός παρατηρητής. «Τι θα μεταφέρει στην γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ και στο συνέδριο της ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ από το Δήμο Θεσσαλονίκης γι' αυτό το θέμα; Ουδείς συζήτησε γι' αυτό.  Και είναι αξιοσημείωτο, γιατί με βάση όσα ακούγονται –γιατί με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση κανείς δεν ξέρει τελικά τι θα καταλήξει να προτείνει– με το νομοσχέδιο που συζητείται, Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα υπάρχει την επόμενη μέρα», κατέληξε.
 
«Χαμηλά τα έσοδα το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης»
 
Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης μέσω του προγράμματος Thesi στο δήμο Θεσσαλονίκης. «Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Δήμος, το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας του προγράμματος, τα έσοδα ανήλθαν σε 600.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι σε βάθος χρόνου θα συγκεντρωθούν 2,4 εκατομμύρια ευρώ και στη διάρκεια της πενταετίας που θα διαρκέσει το πρόγραμμα, 12 εκατομμύρια. Το ποσό αυτό ανέρχεται περίπου στο 1/3 των 35 εκατομμυρίων που είχαν προϋπολογιστεί για έσοδα», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.