Skip to main content

Ζέρβας: Ανέμπνευστο το σχέδιο ανάπλασης του πεζόδρομου της Ικτίνου

Ο δημ. σύμβουλος έκανε λόγο για δαπανηρή ανάπλαση, ύψους περίπου μισού εκατ. ευρώ, που δίνει τη δυνατότητα μίας διαφορετικής και καλύτερης κατασκευής.

Τις ενστάσεις του για το έργο ανάπλασης του πεζόδρομου της Ικτίνου εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη σημερινή συνεδρίαση εξηγώντας έτσι γιατί επέλεξε να ψηφίσει λευκό (σσ όπως και ο Ανδρέας Κουράκης) στην εισήγηση αυτή.

«Η Ικτίνου έχει πεζοδρομηθεί τα τελευταία χρόνια κι έχει αποκλειστική χρήση από τραπεζοκαθίσματα. Ως μηχανικός θέλω να μπω στην ουσία του σχεδιασμού της ανάπλασης. Μια τόσο δαπανηρή ανάπλαση με ύψος περίπου μισό εκατομμύριο δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε κάτι διαφορετικό» τονίζει ο ίδιος αναφερόμενος στο σχέδιο και την τεχνική περιγραφή και προσθέτοντας πως το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει καθόλου έμπνευση.

«Πάλι μιλάμε για κυβόλιθους, πάλι για πλάκες πεζοδρομίου, πάλι με γκρι και μαύρα χρώματα. Δεν ξέρω κατά πόσο είμαστε εμπνευσμένοι στη χρήση βιοκλιματικών ή διαφορετικών υλικών στον πεζόδρομο στις δενδροδόχους» επισήμανε. 

Μάλιστα υπογράμμισε πως όλη η ανάπλαση φέρνει μόνο οκτώ νέα δέντρα στον δρόμο.

«Όλη αυτή η ιστορία γίνεται για 8 καινούρια δέντρα και, μολονότι καταβιβάζει τα παρτέρια στην Ικτίνου, τα εξαφανίζει από τη Ζεύξιδος. Δεν ξέρω αν παραμένει ισοζύγιο παραμένει πράσινο. Θέλω μία διαφορετική εισήγηση και επιτέλους μια πιο χρηστική, σύγχρονη και βιοκλιματική προσέγγιση στις αναπλάσεις του Δήμου μας» ανέφερε ακόμα.

«Δώσαμε εξετάσεις στην Αγίας Σοφίας και την Πλατεία Χρηματιστηρίου και δεν τις περάσαμε. Πλέον έχουμε την εμπειρία, την ωριμότητα και τις καλές πρακτικές για να αξιοποιήσουμε το μισό εκατομμύριο προς τη σωστή κατεύθυνση» τόνισε καταλήγοντας την ομιλία του.