Skip to main content

ZeniΘ: Στήριξη σε οργανισμούς παιδικής πρόνοιας μέσω του Δεσμού

Η ΖeniΘ με τη συνδρομή του Δεσμού στήριξε πέντε διαφορετικούς οργανισμούς που στηρίζουν με τη σειρά τους 145 παιδιά σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία.

Η ΖeniΘ, ο 1ος πάροχος ολοκληρωμένης ενέργειας στην Ελλάδα, τηρώντας τη δέσμευσή της να τιμά και να στηρίζει τις περιοχές από τις οποίες ξεκίνησε τη δράση της 18 χρόνια πριν, τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία, ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα στήριξης οργανισμών παιδικής πρόνοιας που βρίσκονται στις περιοχές αυτές, μέσω του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός».

Η ΖeniΘ με τη συνδρομή του Δεσμού που εντόπισε, κατέγραψε τις ανάγκες και εφάρμοσε το πρόγραμμα της δωρεάς, στήριξε 5 διαφορετικούς οργανισμούς που στηρίζουν με τη σειρά τους καθημερινά 145 παιδιά, καλύπτοντας ανάγκες σε ηλεκτρονικό και οικιακό εξοπλισμό. Στόχος ήταν να συνδράμουν σε λειτουργικές ανάγκες των ιδρυμάτων, ώστε η καθημερινότητα των παιδιών να γίνει σημαντικά πιο εύκολη και ευχάριστη! 

Πιο συγκεκριμένα η ΖeniΘ με τη συνδρομή του Δεσμού πραγματοποίησε τις ακόλουθες δράσεις:

• Εξόπλισε το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης με ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.
• Διασφάλισε την ομαλή λειτουργία και τη βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας και απασχόλησης των παιδιών του Κέντρου Στήριξης Παιδιού, Εφήβου & Οικογένειας "Θέτις", στη Θεσσαλονίκη.
• Στην Καρδίτσα, στήριξε το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες. 
• Στο Βόλο, πρόσφερε στην ΕΛΕΠΑΠ το Λογισμικό Εναλλακτικής Επικοινωνίας που προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά με κινητικές αναπηρίες να χειρίζονται αυτόνομα τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και να επικοινωνούν με εναλλακτικούς τρόπους.
• Στη Λάρισα, στο Παράρτημα Α. με Α. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας, στη Δομή Γιαννούλη, προχώρησε σε δωρεά για το Τμήμα Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης που απευθύνεται σε βρέφη και νήπια έως 6 ετών που παρουσιάζουν αναπτυξιακές διαταραχές.

«Όταν η εταιρική υπευθυνότητα γίνεται πράξη, το όφελος επιστρέφει στην κοινωνία. Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι αλλά και περήφανοι, που η ZeniΘ επέλεξε τον Δεσμό για να στηρίξει έμπρακτα οργανισμούς παιδικής πρόνοιας, καλύπτοντας στοχευμένα καταγεγραμμένες ανάγκες τους!», δήλωσε σχετικά η Μαρία Μαρκούδη, εκ μέρους του Δεσμού και πρόσθεσε: «Η εξαιρετική αυτή συνεργασία ευχόμαστε από καρδιάς να είναι μόνο η αρχή από μια σειρά όμορφων δράσεων που θα καλύψουν ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων προσφέροντας ανακούφιση σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη». 

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ZeniΘ, Federico Regola, δήλωσε: «Η συνεργασία με τoν Δεσμό είναι για μας μια ευτυχής συγκυρία καθώς μπορέσαμε να προσφέρουμε σε φορείς παιδικής πρόνοιας, στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Μέσω του Δεσμού καταφέραμε να ενισχύσουμε την κοινωνία των περιοχών αυτών, υπηρετώντας έναν ανώτερο σκοπό, να βοηθούμε τα παιδιά που έχουν ανάγκη».