Skip to main content

Ζεεχόφερ: Χρειάζεται νέα στρατηγική έναντι του Σουλτς

Η επιδοκιμασία του Σουλτς στο συνέδριο απέδειξε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες μετά από πολλά χρόνια παράλυσης κινητοποιούνται, ανέφερε ο Ζέεχοφερ.

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στους κόλπους της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) τα δημοσκοπικά ευρήματα που πολλές φορές θέλουν το σοσδιαλδημοκρατικό SPD να έχει βραχεία κεφαλή στην πρόθεση ψήφου, αλλά και η αποδοχή, της οποίας τυγχάνει ο σοδιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος Μάρτιν Σουλτς.

«Η επιδοκιμασία του Σουλτς στο συνέδριο της Κυριακής απέδειξε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες μετά από πολλά χρόνια παράλυσης κινητοποιούνται και έχουν δυναμική. Γι' αυτό και η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) πρέπει να επεξεργαστεί τη μορφή της στρατηγικής της κατά του σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου καγκελάριου», δήλωσε ο πρόεδρος της Χριστινοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ στη Süddeutsche Zeitung.

Ο επίσης χριστιανοκοινωνιστής Βαυαρός υπουργός Οικονομικών Μάρκους Ζέντερ, μιλώντας στη Handelsblatt, κάλεσε τους χριστιανοδημοκράτες «να αγωνιστούν» και «να κάνουν κάτι για να αντιμετωπίσουν το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας (SPD)».

Ο Αρμιν Λάσετ, αναπληρωτής πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), τόνισε στη Saarbrücker Zeitung ότι «οι πολίτες θέλουν ασφάλεια και σοβαρότητα». «Στους καιρούς μας», πρόσθεσε, «ο ήρεμος και ουσιαστικός τρόπος της καγκελαρίου βρίσκει μεγαλύτερη αναταπόκριση από εκείνον του ανθυποψηφίου καγκελαρίου».

Επίσης, ο Ράινερ Χάζελχοφ, ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου Σαξωνία-Ανχαλτ, είπε στη Welt ότι «είναι σημαντικό να δημιουργηθεί κλίμα αισιοδοξίας», ενώ ο Καρστεν Λίνεμαν, εκπρόσωπος της Ενωσης Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΙΤ) της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU/CSU), ανέφερε στην ίδια εφημερίδα ότι το κόμμα του «πρέπει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στους φόβους των πολιτών για το μέλλον, ανεξάρτητα από το αν είναι πραγματικοί ή όχι».