Skip to main content

Ζάρας: Δύσκολο ματς με Γκαζιαντέπ,να μείνουμε στο κυνήγι της πρόκρισης

«Αντιδράσαμε πολύ καλά, έχουμε βρει ρυθμό, ξέρουμε τι ζητά ο καθένας από τον άλλο και αυτό φαίνεται στο γήπεδο», δήλωσε ο γκαρντ του «Δικεφάλου»

Ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Γκαζιαντέπ, είναι ένα ακόμη παιχνίδι με μεγάλη πίεση. Ένας αγώνας όπου η νίκη μοιάζει να είναι απαραίτητη για να μείνει η ομάδα ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Υπάρχει ωστόσο ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος στην προσπάθεια του «Δικεφάλου». Η καλή ψυχολογία που έχουν φέρει οι πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, αποτέλεσμα της καλής αγωνιστικής κατάστασης της ομάδας. Θα βοηθήσουν όλα αυτά στην δύσκολη αποστολή που έχει ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη;

«Έχουμε καλή ψυχολογία, αυτό είναι σίγουρο. Παίζουμε σε μία δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία ομάδα που δεν είναι στα καλύτερά της, ωστόσο αυτό δεν λέει τίποτα. Ούτε πρέπει να το σκεφτόμαστε», απαντά ο Θοδωρής Ζάρας και δηλώνει αισιόδοξος για τη μεθαυριανή μάχη: «Νομίζω ότι όλοι στην ομάδα γνωρίζουμε την σημασία του αγώνα αυτού. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε, γιατί έτσι θα μείνουμε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης και με αυξημένες πιθανότητες πιστεύω. Και η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης είναι ένας βασικός στόχος για μας».

Ο έμπειρος γκαρντ των «ασπρόμαυρων» γνωρίζει τις αλλαγές που έχει στο ρόστερ της η τουρκική ομάδα και πως αυτό θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, σε σχέση αν μη τι άλλο με τον αγώνα του πρώτου γύρου στο Παλατάκι.

«Τα τελευταία 7-8 παιχνίδια η Γκαζιαντέπ περνά μία κρίση, δεν είναι σε καλή κατάσταση, έκανε σημαντικές αλλαγές και με τον προπονητή, αλλά και στο ρόστερ της, αλλά περιμένουμε ότι θα αντιδράσουν κάποια στιγμή. Μπάσκετ παίζουν, έχουν εγωισμό και σε καμία περίπτωση δεν περιμένουμε ένα εύκολο ματς. Αντιθέτως νομίζω ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι», υποστηρίζει ο έμπειρος γκαρντ και μιλά για την καλή αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ: «Είμαστε σε ένα καλό μομέντουμ, με ένα σημαντικό σερί νικών. Νομίζω ότι έχουμε βρει τα πατήματα μας σαν ομάδα, ξέρουμε τις δυνατότητές μας, σε αυτές πρέπει να πατήσουμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη στο παιχνίδι της Τετάρτης».

Αναφερόμενος και στη δύσκολη περίοδο την οποία πέρασε ο «Δικέφαλος», ο Θοδωρής Ζάρας τόνισε: «Όλες οι ομάδες περνούν μία κρίση και εμείς την περάσαμε στην αρχή της σεζόν.

Το βασικό είναι πως αντιδράς για να βγεις από την κρίση. Εμείς νομίζω ότι αντιδράσαμε πολύ καλά, έχουμε βρει ρυθμό, ξέρουμε τι ζητά ο καθένας από τον άλλο και αυτό φαίνεται στο γήπεδο και ελπίζω αυτή η καλή εικόνα που έχουμε να συνεχιστεί και στο παιχνίδι της Τετάρτης».