Κυριακή 20 Μαΐου 2018
x

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ 41ΧΡΟΝΗΣ

Αεροπορικώς φτάνει στο νησί κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διερεύνηση των αιτίων που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε ασθενείς να παρουσιάσουν επιπλοκές.

Στη Ζάκυνθο αναμένεται να φτάσει σήμερα, αεροπορικώς, κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διερεύνηση των αιτίων που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε ασθενείς να παρουσιάσουν επιπλοκές, έπειτα από χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος τα χειρουργεία παραμένουν κλειστά. Όλα ξεκίνησαν μετά τον θάνατο της 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη, η οποία κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια το πρωί της Κυριακής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Δελτίο Τύπου εξέδωσε, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου Δέσποινα Τσαρίδου αναφέροντας ότι «με αφορμή την εμφάνιση μετεγχειρητικών επιπλοκών και έπειτα από όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες στις οποίες προέβη η Διοίκηση του Γ.Ν.Ζακύνθου, όπως πλήρης και εκτενής μικροβιολογικός έλεγχος των χειρουργείων, ο οποίος απέβη αρνητικός για ύπαρξη μικροβίων, μετά από εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 02.12.16, ανεστάλη η λειτουργία των χειρουργείων για λόγους ασφαλείας, μέχρι την πλήρη διερεύνηση από τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας των αιτιών που τις προκάλεσαν. Σε κάθε περίπτωση, η γενική λειτουργία του Νοσοκομείου παραμένει ασφαλής για τους ασθενείς και τους προσερχόμενους σε αυτό».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ