Skip to main content

Περισσότερο αισιόδοξος ο Ζάεφ για εξεύρεση λύσης στο Σκοπιανό

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας τόνισε πως είναι περισσότερο αισιόδοξος και πιο θετικός μετά από τη συνάντηση που είχαν στη Βιέννη οι ΥΠΕΞ.

Περισσότερο αισιόδοξος και θετικός για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας με την Ελλάδα, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μετά και τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων που είχαν την περασμένη Παρασκευή στη Βιέννη οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Αμέσως μετά την ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ονόματος, ο κ. Ζάεφ τόνισε πως γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες και είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις στις συνομιλίες.

«Ασφαλώς είναι μόνο ένα βήμα. Η "υπό όρους" πρόοδος στις συνομιλίες σημαίνει ότι και σε εκείνα τα θέματα, στα οποία έχουν γίνει βήματα, υπάρχει συμφωνία όταν θα έχουμε κατάληξη σε όλα τα θέματα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα, με έναν πραγματικά ανοιχτό φιλικό τρόπο, οι δύο υπουργοί να συνομιλήσουν ελεύθερα για κάθε παράμετρο του θέματος, ώστε να βρεθεί τελικά λύση στο πρόβλημα του ονόματος», σημείωσε.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας τόνισε πως είναι περισσότερο αισιόδοξος και πιο θετικός μετά από τη συνάντηση που είχαν στη Βιέννη οι υπουργοί Εξωτερικών Ντιμιτρόφ και Κοτζιάς, υπό την αιγίδα του διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ, την επόμενη εβδομάδα, ίσως υπάρξει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της χώρας σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του ονόματος.