Skip to main content

Ζάεφ: Μου τηλεφώνησαν Τσίπρας και Κοτζιάς όσο ήμουν στη Θεσσαλονίκη

Τις τηλεφωνικές συνομιλίες αποκάλυψε ο κ.Ζάεφ στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου. Σίγουρος ότι η εύρεση λύσης είναι δυνατή.

Τηλεφωνήματα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά δέχτηκε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της έλευσης του νέου έτους μετά από πρόσκληση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Αυτό αποκάλυψε ο κ.Ζάεφ στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας.

«Είμαι σίγουρος ότι η εύρεση μιας λύσης στο ζήτημα είναι δυνατή, κάτι που απαιτεί από την άλλη πλευρά να εκφράσει την ετοιμότητά της εκτός από αισιοδοξία. Αυτός ήταν ο λόγος της επίσκεψής μου στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς», τόνισε ο κ.Ζάεφ.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι πιστεύει στην προοπτική να υπάρξει λύση στο θέμα της ονομασίας το πρώτο εξάμηνο του 2018.

«Είμαι ένας απλός πολίτης με ένα αίσθημα αμφιβολίας για συγκεκριμένα θέματα, όπως αυτό της ονομασίας. Αλλά ξέρω ότι η παρούσα αισιοδοξία και η φιλία που έχουμε χτίσει θα είναι επωφελής  και συγκεκριμένα θα δημιουργήσει θετικό κλίμα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με το συνταγματικό μας όνομα», είπε ο κ.Ζάεφ.

Την τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Ζάεφ επιβεβαίωσε και το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως έγινε γνωστό, ο κ.Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ με αφορμή την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, για να του ευχηθεί καλή χρονιά.