Skip to main content

Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φωνάζει στο Πολυτεχνείο «Φονιάδες Αμερικάνοι»

Η πορεία αυτή έχει συγκεκριμένο μήνυμα. Έχουμε συγκεκριμένη θέση για το θέμα και δεν την αλλάζουμε, υπογράμμισε ο Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτονόητο χαρακτήρισε ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου, παρά τη συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ.

«Είναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φωνάζει στην πορεία του Πολυτεχνείου «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». Η πορεία αυτή έχει συγκεκριμένο μήνυμα. Έχουμε συγκεκριμένη θέση για το θέμα και δεν την αλλάζουμε. Το σύνθημα κατά των Αμερικανών στο Πολυτεχνείο αναφέρεται σε συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνομιλούμε σήμερα με τις ΗΠΑ. Ο Πρωθυπουργός συναντάται με ομολόγους του, με τον Κινέζο, με τον Γάλλο τον κ. Μακρόν, με τον κ. Πούτιν, δε σημαίνει ότι συμφωνεί και μαζί τους. Κι ο Ομπάμα συναντήθηκε με τον Κάστρο, αυτό σημαίνει ότι συμφωνούσαν;», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6.

Αναφορικά με την υπόθεση της Ηριάννας, ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σημειωσε οτι «υπάρχει, όπως φαίνεται, αναντιστοιχία της δικαστικής απόφασης με το κοινό περί Δικαίου αίσθημα, αλλά δεν δικάζει αυτό, ούτε έχει πάντα δίκιο το κοινό περί Δικαίου αίσθημα».

Όπως τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης, «και οι κρίνοντες κρίνονται. Και στο παρελθόν να σας θυμίσω ασκήθηκε κριτική σε δικαστικές αποφάσεις. Οι πολιτικοί κάνουν τη δουλειά τους και κρίνουν τα πολιτικά παράγωγα μιας απόφασης. Κάθε πολίτης και κάθε πολιτικός έχει στη δικαίωμα στη δημόσια κριτική, αρκεί να μην παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης».

«Δεν θέλω να σχολιάσω την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, αλλά είμαι κοντά στο πνεύμα της πολιτικά. Άλλωστε για την απόφαση του Δικαστηρίου βγήκε ανακοίνωση και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κοντονή», υπογράμμισε.