Skip to main content

Ζαχαριάδης: Να δώσει εξηγήσεις η ΝΔ για τα Paradise Papers

Αυτά τα χρήματα, τα οποία κρύβονται και φοροδιαφεύγονται, καλούμαστε να τα πληρώσουμε όλοι οι υπόλοιποι, είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να δοθούν απαντήσεις κι εξηγήσεις από τη Νέα Δημοκρατία για την εμφάνιση του ονόματος της Μαρέβα Μητσοτάκη στα Paradise Papers, ως κατόχου του 50% offshore εταιρείας με έδρα τα νησιά Κέιμαν, δήλωσε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Αυτή η ιστορία με τα paradise papers, ανεξαρτήτως της ιστορίας της κ. Μητσοτάκη, είναι ένα διεθνές σκάνδαλο νόμιμης ή παράνομης φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής. Αυτά τα χρήματα, τα οποία κρύβονται και φοροδιαφεύγονται μέσω αυτής της μεθόδου, καλούμαστε να τα πληρώσουμε όλοι οι υπόλοιποι. Είτε νόμιμη, είτε παράνομη, είναι μία διαδικασία, η οποία επιβαρύνει με φόρους και πίεση τη μεσαία τάξη και στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη και τον Δυτικό κόσμο», επισήμανε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε:

«Στο νόμιμο του ηθικού και πολιτικού σκέλους δεν μπορούμε να ακούμε τη ΝΔ να διαμαρτύρεται για τη φορολογική επιβάρυνση της μεσαίας τάξης και κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή να έρχεται να απολογηθεί, είτε γι αυτό το ζήτημα, είτε για συνομιλίες του κυρίου Αυγενάκη, ή τις υποθέσεις της Siemens».

«Το 99% των ανθρώπων που ψηφίζουν ΝΔ είναι απλοί και λαϊκοί άνθρωποι, όμως φαίνεται ότι η ηγεσία της ΝΔ ανησυχεί για τα προβλήματα της ελίτ και εδώ υπάρχει μία κραυγαλέα αναντιστοιχία», ανέφερε επίσης.