Skip to main content

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Κάμψη παρουσιάζουν οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, εν αναμονή της ανακοίνωσης του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας για σημαντική αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων καυσ
Κάμψη παρουσιάζουν οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, εν αναμονή της ανακοίνωσης του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας για σημαντική αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου υποχωρούσε στις πρωινές συναλλαγές κατά 15 σεντς στα 82,67 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ υποχωρούσε επίσης κατά 7 σεντς στα 84,77 δολάρια.

«Αυτό που προκάλεσε την υποχώρηση σήμερα το πρωί είναι οι προβλέψεις του αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά 4,2 εκατομμύρια βαρέλια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βίκτορ Σουμ,αναλυτής της Purvin & Gertz στη Σιγκαπούρη.

Στην αγορά της Νέας Υόρκης ,το αργό πλησίασε χθες τα 83 δολάρια το βαρέλι και έκλεισε στα 82,82 δολάρια ,ενισχυμένο κατά 1,35 δολάρια,που συνιστά την υψηλότερη τιμή του από τις αρχές Μαίου. Στο Λονδίνο,το Μπρεντ έκλεισε στα 84,84 δολάρια το βαρέλι,καταγράφοντας αύξηση κατά 1,56 δολάρια.

Οι επενδυτές, πάντως, ανησυχούν για την συνεχιζόμενη απεργία στην περιοχή της Μασσαλίας,στη Γαλλία,που μπορεί να αρχίσει να επηρεάζει τη λειτουργία των τοπικών διυλιστηρίων,όπως τόνισε ο Αντι Λίποου,αναλυτής της Lipow Oil Associates.