Skip to main content

Υπομονή συστήνει για την αμερικανική Οικονομία ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέστησε στους πολίτες των ΗΠΑ να κάνουν υπομονή στο θέμα της Οικονομίας, τονίζοντας την κρισιμότητα της πρόσφατης περιοδείας του στην Ασία για τις αμερικανικές εξαγωγές.
Να κάνουν υπομονή στο θέμα της Οικονομίας συνέστησε στους Αμερικανούς ο Μπαράκ Ομπάμα, υπογραμμίζοντας ότι πρόσφατη ασιατική περιοδεία του είναι κρίσιμης σημασίας για τις αμερικανικές εξαγωγές, αντικρούοντας όσους τον κατηγορούν ότι γύρισε με «άδεια χέρια».

Στο εβδομαδιαίο του διάγγελμα προς το έθνος και ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι οι Αμερικανοί ανυπομονούν για αποτελέσματα, ο Αμερικανός πρόεδρος, τόνισε: «Μπορεί να απαιτήσει χρόνο, αλλά σας υπόσχομαι το εξής: βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, τα βήματα που κάνουμε βοηθούν».

Σημειώνεται ότι, δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup έδειξε ότι το ποσοστό αποδοχής του έργου του Ομπάμα έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 50%, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 49% των Αμερικανών εγκρίνουν τις επιδόσεις του. Αντίστοιχη έρευνα του Πανεπιστημίου του Κίνιπιακ την περασμένη Τετάρτη, είχε αναφέρει παρόμοια αποτελέσματα, με την υποστήριξη στον Ομπάμα να βρίσκεται στο 48%.