Skip to main content

Υπολειτουργεί το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Ακυρώσεις προγραμματισμένων χειρουργείων και ραντεβού για εξετάσεις προκαλεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας η επίσχεση εργασίας στην οποία προχώρησαν από χθες οι γιατροί του ιδρύματος.
Ακυρώσεις προγραμματισμένων χειρουργείων και ραντεβού για εξετάσεις προκαλεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας η επίσχεση εργασίας στην οποία προχώρησαν από χθες οι γιατροί του ιδρύματος, διεκδικώντας την άμεση εξόφληση των χρημάτων που τους οφείλονται για τις δεδουλευμένες εφημερίες των τελευταίων 5 μηνών.

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των γιατρών στην κινητοποίηση, σε ποσοστό που αγγίζει το 80%. Μάλιστα, συνδικαλιστές της ΕΙΝΚΥΛ σημειώνουν ότι τις επόμενες ημέρες ακόμη περισσότεροι ειδικοί και ειδικευόμενοι γιατροί θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά και να υπολειτουργούν όλα, σχεδόν, τα τμήματα του νοσοκομείου.

Οι γιατροί δηλώνουν ότι είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες από τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα, ενώ επιπλέον έχουν να λαμβάνουν αναδρομικά για τις εφημερίες που πραγματοποίησαν από την αρχή του έτους, αφού οι εφημερίες δεν υπολογίσθηκαν ακόμη με βάση τις αμοιβές που προβλέπει η συλλογική σύμβαση των νοσοκομειακών γιατρών, η οποία έγινε νόμος του κράτους και ισχύει για το 2009.

Εντός της εβδομάδας σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και οι γιατροί άλλων νοσοκομείων της Θεσσαλίας, ανάμεσά τους και του Πανεπιστημιακού της Λάρισας, που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με την εξόφληση των χρημάτων που τους οφείλονται για τις εφημερίες.