Skip to main content

Υπολείπονται 700.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου

Ο αρχικός προϋπολογισμός ανήλθε στα 3.584.421 ευρώ, όμως παρουσιάστηκαν ορισμένες αναγκαίες συμπληρωματικές εργασίες, που εκ των υστέρων δεν εγκρίνονται.
Περαιτέρω χρηματοδότηση κατά 700.000 ευρώ, απο τον αρχικό  προυπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ περίπου, του έργου, ζητά ο πρόεδρος του  Νέου Οίκου Ευγηρίας και Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Κιλκίς κ. Νίκος Αβραμίδης, προκειμένου οπως τονίζει σε δηλώσεις του στη Voria.gr, να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να λειτουργήσει απρόσκοπτα το ίδρυμα.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμίδη, κατά τη διάρκεια των εργασιών προέκυψαν ορισμένες επιπρόσθετες εργασίες απαραίτητες για την ολοκλήρωση του έργου.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να σταματήσουν από το Φεβρουάριο τα έργα, ενώ κανείς δεν γνωρίζει σήμερα εάν θα ολοκληρωθούν.

Η διοίκηση του Ιδρύματος απευθύνθηκε στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να της διατεθούν τα επιπλέον χρήματα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ζήτησαν από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών να τροποποιηθεί ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου, αίτημα το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό.

Σε δήλωσή του στη Voria.gr, ο κ. Αβραμίδης τόνισε “εάν δεν ολοκληρωθούν σύντομα τα έργα, το ίδρυμά μας θα αντιμετωπίσει σημαντικότατα προβλήματα λειτουργίας. Με τη ματαίωση των εργασιών δε θα είναι δυνατή η συμπλήρωση των εγκαταστάσεων, που είναι απαραίτητη για την φιλοξενία ακόμη 35 τροφίμων.

"Ο νέος οίκος θα εξυπηρετήσει όχι μόνο τους πολίτες του δικού μας νομού αλλά και των γειτονικών.  Ζητήσαμε ο παλιός οίκος να παραμείνει ως έχει και ο νέος, όταν ολοκληρωθεί, να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτήριο. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να καλυφθούν περισσότερες ανάγκες, σημείωσε ο πρόεδρος του ιδρύματος. 


Χριστίνα Καραμανίδου