Skip to main content

Υπογραφή τριών συμβάσεων από θυγατρική της Ελλάκτωρ

Στην υπογραφή τριών συμβάσεων προχώρησε η Ηλέκτωρ ΑΕ, θυγατρική της Ελλάκτωρ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας στο ΧΑ.
Στην υπογραφή τριών συμβάσεων προχώρησε η Ηλέκτωρ ΑΕ, θυγατρική της Ελλάκτωρ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας στο ΧΑ.

Αναλυτικότερα, η Ηλέκτωρ υπέγραψε σύμβαση παραχώρησης αναφορικά με το έργο «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και παραχώρηση της εκμετάλλευσης για 25 έτη Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Ημαθίας» μεταξύ της Ηλέκτωρ ΑΕ (Ανάδοχος) και του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων ΟΤΑ Νομού Ημαθίας (Αναθέτουσα Αρχή). Ο Ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου με ιδίους πόρους (ίδια και δανειακά κεφάλαια).

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της πρώτης μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα, συνολικής δυναμικότητας 100.000 τόνων ετησίως, καθώς και παραπλήσιο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), ενώ για την επεξεργασία των απορριμμάτων, αναλόγως με τη σύσταση αυτών, θα χρησιμοποιείται συνδυασμός αερόβιας και αναερόβιας διαδικασίας.

Επιπλέον, η εταιρεία υπέγραψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών αναφορικά με το έργο «Επείγουσες υπηρεσίες υποστήριξης λειτουργίας συντήρησης και επισκευής του ΕΜΑ», μεταξύ της αναδόχου κοινοπραξίας Ηλέκτωρ ΑΕ - ENVITEC AE (μερίδιο 50% αντιστοιχεί σε κάθε μέλος) και του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ - Αναθέτουσα Αρχή).

Το ετήσιο συμβατικό αντικείμενο του έργου ανέρχεται σε 17,668 εκατ. ευρώ πλέον του αναλογούντος ΦΠA και αναθεώρησης και περιλαμβάνει την λειτουργία και συντήρηση του υφιστάμενου Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑ) που διατηρεί ο ΕΣΔΚΝΑ στην περιοχή των Άνω Λιοσίων. Η διάρκεια της σύμβασης είναι ετήσια με δικαίωμα παράτασης για έξι (6) μήνες, ενώ η συνολική εισερχόμενη ποσότητα απορριμμάτων ανέρχεται σε 254.000 τόνους ετησίως.

Τέλος, υπέγραψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών αναφορικά με το έργο «Υπηρεσίες λειτουργίας μονάδων επεξεργασίας στραγγισμάτων των ΧΥΤΑ Φυλής και Άνω Λιοσίων» μεταξύ της Ηλέκτωρ και του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ - Αναθέτουσα Αρχή).

Η σύμβαση είναι πενταετούς διάρκειας, ενώ το συμβατικό αντικείμενο ανέρχεται σε 14,363 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ και αναθεωρήσεων. Οι προαναφερθείσες μονάδες επεξεργάζονται 600 κυβικά στραγγισμάτων ημερησίως και χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες αντίστροφης όσμωσης και εξάτμισης.