Skip to main content

Υπογραφή σύμβασης για το τμήμα «Φλώρινα – Νίκη» της Εγνατίας Οδού

Η σύμβαση συνολικής δαπάνης περίπου 67 εκατ. ευρώ, που αφορά στην κατασκευή του τμήματος «Φλώρινα – Νίκη» , μήκους 14,5 χλμ, υπογράφηκε χθες, όπως ανακοινώθηκε από την Εγνατία Οδό.

Υπογράφηκε η σύμβαση συνολικής δαπάνης 66.984.922,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.), που αφορά στην κατασκευή του τμήματος «Φλώρινα – Νίκη» , μήκους 14,5χλμ, όπως ανακοινώθηκε από την Εγνατία Οδό.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης είναι τριάντα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Το συγκεκριμένο έργο, που έχει ενταχθεί στο ΕΠ-ΕΠ 2007 – 2013, είναι τμήμα του Κάθετου Οδικού Άξονα «Κοζάνη - Φλώρινα - Νίκη» (άξονας 50) της Εγνατίας Οδού, που αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα Χ και έχει μήκος 78,5χλμ. περίπου.

Το έργο «Φλώρινα – Νίκη» κατασκευάζεται με χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου (τυπική διατομή τετράιχνης οδού πλάτους 17 μ., διαχωρισμένοι κλάδοι κυκλοφορίας με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση ), θα έχει δύο Ανισόπεδους και έναν Ισόπεδο Κόμβο και πλήθος μεγάλων και μικρότερων τεχνικών έργων (Κάτω και Άνω Διαβάσεις, Γέφυρες, σωληνωτοί οχετοί κλπ).

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εργολαβίας θα κατασκευαστεί παράπλευρο και κάθετο οδικό δίκτυο και θα γίνει βελτίωση - αποκατάσταση του τοπικού δικτύου.