Skip to main content

Υπόγειες διεργασίες μεταξύ Μαξίμου - υπ. Εργασίας - Βουλής

Συνεχίζονται οι υπόγειες διεργασίες μεταξύ υπουργείου Εργασίας - Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής, προκειμένου έως την τελευταία στιγμή να δρομολογηθούν αλλαγές στο ασφαλιστικό - εργασιακό νομοσχέδιο που θα
Συνεχίζονται οι υπόγειες διεργασίες μεταξύ υπουργείου Εργασίας - Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής, προκειμένου έως την τελευταία στιγμή να δρομολογηθούν αλλαγές στο ασφαλιστικό - εργασιακό νομοσχέδιο που θα κάμψουν τις αντιρρήσεις και θα βελτιώσουν, κάπως, το έντονα δοκιμαζόμενο κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Με εντολή του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος, για τις ανάγκες της Διεθνούς Σοσιαλιστικής λείπει εδώ και μέρες στη Νέα Υόρκη, οι στενοί του συνεργάτες (Χ. Παμπούκης κ.α.) και ο αρμόδιος υπουργός (Ανδρ. Λοβέρδος) εξετάζουν όλες τις δυνατότητες που έχουν προκειμένου να ελαστικοποιήσουν προς το ευνοϊκότερο τις προβλέψεις του νόμου.

Για το σκοπό αυτό, άλλωστε, πραγματοποιούνται και μια σειρά από συσκέψεις με τη συμμετοχή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν συνδικαλιστικό παρελθόν και κατ’ επέκταση ανάλογες επιρροές στα συνδικάτα, προκειμένου αν χρειασθεί να ενεργοποιηθούν και να μειώσουν τις αντιδράσεις. Ωστόσο, τα μηνύματα που λαμβάνουν από τους χώρους εργασίας, κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος προανήγγειλε ότι στο άμεσο μέλλον «θα μιλήσει», κάτι το οποίο ...υπόσχονται πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο επόμενος μήνας αναμένεται ότι θα είναι από κάθε άποψη «καυτός».