Skip to main content

Υποδοχή Ρώσων αξιωματούχων από τον Τζιτζικώστα

Αποστολή Ρώσων αξιωματούχων, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στην Ελλάδα, υποδέχθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Aποστολή Ρώσων αξιωματούχων, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στην Ελλάδα, υποδέχθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Στην αποστολή, η οποία αποτελείται από 25 άτομα, επικεφαλής είναι ο Αλεξάντρ Μαρτίνωφ πρώην βουλευτής της Κρατικής Δούμα, Επίτιμος αρχηγός της Ένωσης Κοζάκων της Ρωσίας ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων, ο Αλεξάντρ Κασιάνωφ Δήμαρχος της περιοχής Σοκόλνικι της Μόσχας, ο Πάβελ Ζαντορόζνι Αρχηγός της Ένωσης Κοζάκων της Ρωσίας και ο Νικολάϊ Μιχάϊλωφ βουλευτής της Περιφέρειας της Μόσχας.

Κατά την συνάντηση, ο κ. Τζιτζικώστας καλωσόρισε την ρωσική αποστολή στη Θεσσαλονίκη και τους ενημέρωσε για τις περιοχές που μπορούν να επισκεφτούν στην Κεντρική Μακεδονία.

Παράλληλα, τους ζήτησε να προχωρήσουν σε μια πιο στενή συνεργασία και να προωθήσουν το ενημερωτικό υλικό της Θεσσαλονίκης σε όλα τα μέλη της Ένωσης Κοζάκων της Ρωσίας, για να τους παρακινήσουν να επισκεφτούν την Μακεδονία.

«Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία είναι περιοχές στις οποίες είστε ευπρόσδεκτοι και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για το ρωσικό λαό. Με αφετηρία τη σημερινή σας επίσκεψη, θέλω να χτίσουμε μια στενή σχέση συνεργασίας και με χαρά αποδέχομαι την πρότασή σας να συμμετέχω στην εθνική συνέλευση της Ένωσής Κοζάκων στη Ρωσία και να παρουσιάσω σε όλα τα μέλη σας, τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία ως τουριστικούς προορισμούς, αλλά και ως περιοχές στις οποίες μπορούν να αναπτύξουν κάθε είδους εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Η αγορά της Ρωσίας με δεδομένη την οικονομική άνθηση που γνωρίζει, αποτελεί για εμάς πρόκληση να την εκμεταλλευτούμε και να την αξιοποιήσουμε προς όφελος της ανάπτυξης της περιοχής μας και στην προσπάθεια αυτή θέλουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις της Ρωσίας δίπλα μας. Ήδη το 2011 πετύχαμε διπλάσιες διανυκτερεύσεις Ρώσων πολιτών στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και φέτος ευελπιστούμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο», πρόσθεσε.

Από την άλλη πλευρά, και ο κ. Ψωμιάδης καλωσόρισε την αποστολή των Ρώσων, ενώ υπογράμμισε ότι Η Ελλάδα και η Ρωσία είναι χώρες με πολλά κοινά στοιχεία, με κυριότερο από αυτά τη θρησκεία και τη βαθιά Ορθόδοξη πίστη μας.

«Άκουσα με χαρά ότι θα επισκεφτείτε το Άγιο Όρος, το Περιβόλι της Παναγιάς, το οποίο κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες Ρώσους επισκέπτες και το οποίο έχει επισκεφτεί και ο Πρόεδρος Πούτιν», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Ψωμιάδης σημείωσε ότι «οι λαοί μας έχουν αναπτύξει στενές σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια και η μεγάλη κοινότητά σας που έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας», καλώντας τους Ρώσους αξιωματούχους να παροτρύνουν φίλους τους να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία.

Ο  Επίτιμος αρχηγός της Ένωσης Κοζάκων της Ρωσίας Αλεξάντρ Μαρτίνωφ ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή και τον διαβεβαίωσε ότι μέσα από την Ένωση Κοζάκων τη Ρωσίας θα στηρίξουν και θα προωθήσουν τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία ως τουριστικό προορισμό.

Επίσης τον προσκάλεσε στη Μόσχα για να παρευρεθεί στην ετήσια συνέλευση των Κοζάκων και να παρουσιάσει σε όλα τα μέλη της Ένωσης, τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία στη χώρα μας.

Ο Αλεξάντρ Κασιάνωφ, Δήμαρχος της περιοχής Σοκόλνικι της Μόσχας, αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη για τους Ρώσους ως προορισμός θρησκευτικού τουρισμού και μίλησε με θερμά λόγια για τις δράσεις προβολής της Θεσσαλονίκης που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια στη Μόσχα. Επίσης, τόνισε τις δυνατότητες για συνεργασία που υπάρχουν σε επίπεδο φορέων αυτοδιοίκησης και σε άλλους τομείς εκτός από τον τουρισμό και ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.