Skip to main content

Υπό κατάληψη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Κατάληψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν εργαζόμενοι στα εργοστάσια της ΕΝ.ΚΛΩ στην Ημαθία και τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να τεθεί σε ισχύ το συμφωνηθέν σχέδιο εξυγίανσης της επ

Υπό κατάληψη βρίσκεται από νωρίς το πρωί το κτίριο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο κατέλαβαν εργαζόμενοι του Επιχειρησιακού Σωματείου «Κλωστήρια Γ' Νάουσα» και του Σωματείου Colblan Νομού Πέλλας, που διαμαρτύρονται έντονα, διότι εδώ και 24 μήνες παραμένουν απλήρωτοι.

Όπως καταγγέλλουν παρά τη διαφαινόμενη συμφωνία των τραπεζών για τη χρηματοδότηση αρχικού ύψους 10 εκατ. ευρώ δύο από τις πέντε πιστώτριες έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή.

«Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι στην ΕΝ.ΚΛΩ. να βρίσκονται ακόμη σε καθεστώς ομηρίας. Δεν μπορεί η κυβέρνηση και τα υπουργεία να εμπαίζουν τους εργαζομένους στην κλωστοϋφαντουργία, οι οποίοι έχουν φτάσει πια στα όρια της επιβίωσης, αφού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια», δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.