Skip to main content

Υπό αναθεώρηση η Ουγγαρία από τη Moody΄s

Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση του εγχώριου και ξένου νομίσματος της Ουγγαρίας θέτει από σήμερα η Moody΄s λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας στο δημοσιονομικό outlook και στις οικονομικές προοπτικ
Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση του εγχώριου και ξένου νομίσματος της Ουγγαρίας θέτει από σήμερα η  Moody΄s λόγω «της αυξημένης αβεβαιότητας στο δημοσιονομικό outlook και στις οικονομικές προοπτικές», ενώ κατατάσσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας στην κατηγορία «Baa1».

Μάλιστα, ο οίκος εκτιμά ότι η ανασφάλεια της Ουγγαρίας οδήγησε στην αποτυχία των διαπραγματεύσεών της με το ΔΝΤ και την ΕΕ λόγω των διαφωνιών για τους στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής το 2010 και το 2011, με αποτέλεσμα να παγώσει η επόμενη δόση του προγράμματος της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για την Ουγγαρία συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ.

Επιπλέον η Moody΄s τοποθέτησε την αξιολόγηση Baa1 της Ουγγαρίας για τις τραπεζικές καταθέσεις σε ξένο νόμισμα υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση, ενώ σε Baa1 τοποθέτησε και τα κυβερνητικά ομόλογα ξένου νομίσματος της National Bank of Hungary (NBH) σε αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση.