Skip to main content

YΠΕΣ: Κανένας αιφνιδιασμός στις θέσεις εργασίας της αυτοδιοίκησης

Το υπουργείο υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει το παραμικρό περιθώριο ώστε να θιγούν θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα

Σε διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί ούτε θα θιγούν θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών σε άτυπη ενημέρωση αναφορικά με σχόλια και επισημάνσεις σχετικά με τοποθετήσεις του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη περί κατάργησης των αποκεντρωμένων διοικήσεων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο Πάνος Σκουρλέτης «δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επίσημα επί του θέματος, όπως και για άλλα παρόμοια σοβαρά ζητήματα που άπτονται του «Καλλικράτη», καθώς χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας και διαλόγου.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αναθεώρησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι επόμενο, αλλά και ευρύτερα γνωστό, ότι αξιολογείται επίσης, η λειτουργία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

«Η αποτίμηση σχετίζεται τόσο με αυτή καθαυτή τη συγκρότησή τους, με ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας, όσο και σε σχέση με την αποκεντρωτική οργάνωση των υπηρεσιών του κράτους. Από την καταγραφή των πεπραγμένων, μέχρι την εξαγωγή συμπερασμάτων και την τελική απόφαση για τον τρόπο που θα συνεχίσει η κεντρική διοίκηση να ασκεί τις αρμοδιότητές της στην περιφέρεια, μεσολαβεί ένα ικανό διάστημα επεξεργασίας συγκεκριμένων θέσεων και μιας εξαντλητικής διαδικασίας διαλόγου με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, αιρετούς και εργαζόμενους, όπως και με κάθε άλλο εμπλεκόμενο.

Το δεδομένο είναι ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί, αλλά, πολύ περισσότερο, δεν θα υπάρξει το παραμικρό περιθώριο να θιγούν θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα», αναφέρει το υπουργείο.