Skip to main content

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τις μεταφορές

Με 83 ναι και 16 όχι υπερψηφίστηκε επί της αρχής του, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΛΑΟΣ, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.
Με 83 ναι και 16 όχι υπερψηφίστηκε επί της αρχής του, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΛΑΟΣ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πλην του Πάνου Καμμένου καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Φώτης Κουβέλης και Σοφία Σακοράφα.

Σε εκκρεμότητα παρέμενε η ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η ΝΔ επί του επίμαχου άρθρου 14 του νομοσχεδίου για το οποίο οι μεταφορείς ζητούν 5ετή μεταβατική περίοδο και τη διατήρηση του 35% της άυλης αξίας των αδειών τους, μετά τη λήξη της χρονικής περιόδου.

Κόντρα στη Βουλή   

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τον υφυπουργό Υποδομών Σπύρο Βούγια να απορρίπτει εκ νέου αλλαγές και να κάνει λόγο για σύνδρομα φοβικού αναχρονισμού αλλά και για παραμορφωτικές πληροφορίες των Μέσων Ενημέρωσης που τροφοδότησαν απαράδεκτες βίαιες ενέργειες.

Για αλαζονεία και αδιάλλακτη στάση σε ένα νομοσχέδιο που είναι ταφόπλακα κατηγόρησαν την κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Διαφοροποίηση Καμμένου

Ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος διαφοροποιήθηκε από το κόμμα του καταψηφίζοντας επί της αρχής διευκρινίζοντας ότι δεν διαφωνεί με το κόμμα του και το άνοιγμα του επαγγέλματος αλλά έχει ενστάσεις με το να δοθούν άδειες σε μη κοινοτικά φορτηγά. Σε διευκρινήσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι με το νέο καθεστώς υπάρχει κίνδυνος, τουρκικά φορτηγά αυτοκίνητα, με φτηνά καύσιμα και προϊόντα, να τινάξουν στον αέρα τις αγορές στα νησιά που είναι κοντά στις τουρκικές ακτές, όπως η Σάμος, η Χίος, η Ρόδος.