Skip to main content

Υπερκαλύφθηκε η έκδοση με «ικανοποιητικό» επιτόκιο

Κατά 4,6 φορές υπερκαλύφθηκε η έκδοση ΕΓΔ τρίμηνης διάρκειας, με το Δημόσιο να αντλεί 1,95 δισ. ευρώ. Σχετικά ικανοποιητικό το επιτόκιο του 3,65%, αφού διαμορφώθηκε χαμηλότερα του αναμενόμενου, αλλά π
Κατά 4,6 φορές υπερκαλύφθηκε η σημερινή έκδοση εντόκων γραμματίων (ΕΓΔ) τρίμηνης διάρκειας, με το Δημόσιο να αντλεί 1,95 δισ. ευρώ. Σχετικά ικανοποιητικό το επιτόκιο του 3,65%, καθώς διαμορφώθηκε χαμηλότερα του αναμενόμενου, αλλά πολύ υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

Αναλυτικότερα, το επιτόκιο της σημερινής έκδοσης των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διαρκειας διατηρήθηκε κάτω από το όριο του 4%, γεγονός το οποίο έγινε δεκτό με συγκρσατημένη αισιοδοξία από το υπουργείο Οικονομικών. Από την αρχή, ωστόσο, θεωρούνταν δεδομένο ότι επιτόκιο της τάξης του 1,67%, με το οποίο έγινε ανάλογος δανεισμός τον Ιανουάριο δεν θα επιτυγχάνονταν. Τελικώς, ο πήχης «έκατσε»  στο 3,65%, το οποίο είναι ακριβό αλλά είναι ικανοποιητικό.

Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 4,6 φορές έναντι συντελεστή κάλυψης 3,23, ενώ ο ΟΔΔΗΧ αποδέχτηκε συμπληρωματικές, μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 450 εκατ. ευρώ. Ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 23η Απριλίου.