Skip to main content

Υπερδιπλάσια κέρδη ανακοίνωσε η Allianz για το τρίτο τρίμηνο

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στην Ευρώπη ανήλθαν στα 1,32 δισ. ευρώ από 545 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, εξαιρουμένης της πώλησης της Dresdner Bank.
Υπερδιπλάσια κέρδη ανακοίνωσε η Allianz για το τρίτο τρίμηνο, χάρη στην ανάκαμψη των εσόδων από επενδύσεις σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στην Ευρώπη ανήλθαν στα 1,32 δισ. ευρώ από 545 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, εξαιρουμένης της πώλησης της Dresdner Bank. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 1,25 δισ. ευρώ.

Η γερμανική εταιρεία επέστρεψε στην κερδοφορία κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης. Το 2008 είχε εμφανίσει ζημίες 2,4 δισ. ευρώ εξαιτίας των διαγραφών στις οποίες προχώρησε καθώς και της πώλησης της μη κερδοφόρας Dresdner Bank.

Το δεύτερο τρίμηνο, η Allianz εξασφάλισε κέρδος 658 εκατ. ευρώ από την πώληση του μισού μεριδίου της στην Industrial & Commercial Bank of China Ltd., τον περασμένο Απρίλιο.

Επιπλέον, στις αρχές Νοεμβρίου ανακοίνωσε ότι μείωσε τη συμμετοχή της στην Commerzbank σε «ελαφρώς πάνω» από το 10% από 13,8% που ήταν προηγουμένως, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις επενδύσεις της στη βιομηχανία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.