Skip to main content

Υπέρ της συγχώνευσης της ΕΒΕΤΑΜ η νομαρχία Μαγνησίας

Υπέρ της συγχώνευσης της εταιρίας ΕΒΕΤΑΜ με άλλους φορείς του δημοσίου, ώστε να προκύψει ένας οργανωτικά και οικονομικά ισχυρός και ανταγωνιστικός οργανισμός, τάσσεται η νομαρχία Μαγνησίας.
Υπέρ της συγχώνευσης της εταιρίας ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ με άλλους φορείς του δημοσίου, ώστε να προκύψει ένας οργανωτικά και οικονομικά ισχυρός και ανταγωνιστικός οργανισμός, τάσσεται η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, επιμένοντας, ωστόσο, ότι η έδρα του νέου σχήματος πρέπει να είναι στην πόλη του Βόλου.

«Το οργανωτικό σχήμα που θα προκύψει από τη συγχώνευση, το οποίο αθροίζει τις δραστηριότητες πιστοποίησης, ελέγχου και εργαστηριακών δοκιμών φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και τις τεχνολογικές υπηρεσίες που προσφέρουν σε διάφορους κλάδους της βιομηχανίας οι συγχωνευόμενες εταιρείες, συγκεντρώνει όλα τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά για να δημιουργηθούν συνέργιες κι οικονομίες κλίμακας, ώστε να καταστεί βιώσιμο», αναφέρει ο νομάρχης Μαγνησίας.

Σε επιστολή στην αρμόδια Υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη καθώς και στους Γενικούς Γραμματείας Έρευνας-Τεχνολογίας και Βιομηχανίας κ.κ. Μητσό και Φούρλα, με αφορμή τις τελευταίες εξαγγελίες εκ μέρους της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου, ο κ. Απόστολος Παπατόλιας σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι έδρα της νέας εταιρείας πρέπει να παραμείνει ο Βόλος καθώς:

1.    Η ΕΒΕΤΑΜ (Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων) Α.Ε. είναι η παλαιότερη, μεγαλύτερη από πλευράς οικονομικών μεγεθών και εύρους δραστηριότητας, αλλά και συναλλακτικά καθιερωμένη εταιρεία μεταξύ όσων συγχωνεύονται.

2.    Αποτελεί μια από τις ελάχιστες εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, η οποία μολονότι λειτουργεί υπό καθεστώς εντονότατου ανταγωνισμού, δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι οικονομικά υγιής και αυτάρκης.

3.    Παρουσιάζει μεγάλη διεισδυτικότητα στη βιομηχανία και μεγάλο εύρος παρεχόμενων υπηρεσιών, το οποίο αποδεικνύεται από τα ακόλουθα στοιχεία:
- Διαθέτει περισσότερους από 10.000 πελάτες
- Έχει υλοποιήσει περισσότερα από 36.000 έργα
- Έχει οργανώσει και λειτουργεί επτά διαπιστευμένα εργαστήρια
- Διαθέτει Παραρτήματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και συνεργάτες σε όλους τους νομούς της χώρας
- Στο εξωτερικό ασκεί δραστηριότητες στην Κύπρο, Τουρκία, Ρουμανία και Βουλγαρία, ενώ πρόσφατα ίδρυσε και γραφείο της στην Σαγκάη (Κίνα)

4.    Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, τόσο σε επίπεδο τεχνολογίας και καινοτομίας, όσο και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών και υποστήριξης των βιομηχανικών της περιοχής.

Επιπρόσθετα ο κ. Παπατόλιας υποστηρίζει ότι η ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.:
- Υπήρξε φορέας σύστασης του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλίας, το οποίο και φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της, μαζί με το ΚΕΤΕΑΘ, ενώ παραμένει ο βασικός μέτοχος της ΤΕ.ΠΑ.Θ. Α.Ε..
- Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 95 προγράμματα έρευνας και τεχνολογίας που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε. και τη ΓΓΕΤ του ΥΠ.ΑΝ..
- Έχει συμμετάσχει, ως φορέας ελέγχου και πιστοποίησης, σε σημαντικά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως τα έργα Φυσικού Αερίου σε όλες τις πρωτεύουσες των Θεσσαλικών νομών, στα έργα της Ολυμπιάδας, σε έργα που υλοποιούν οι Νομαρχίες και οι Δήμοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τέλος
- Προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πάνω από 1700 επιχειρήσεις και βιομηχανίες της περιοχής.