Skip to main content

Υπέρ της ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών το ΒΕΑ

Η νέα ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών θα διευκολύνει πολλές βιοτεχνικές επιχειρήσεις, επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωση το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας.
Η νέα ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών θα διευκολύνει πολλές βιοτεχνικές επιχειρήσεις, επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωση το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ).

«Μέσα σε ένα πλέγμα αδυναμίας εκπλήρωσης επιχειρηματικών υποχρεώσεων και στενότητας ρευστότητας, που αντιμετωπίζουν πολλές βιοτεχνικές επιχειρήσεις, η νέα ευνοϊκή ρύθμιση που σχεδιάζεται για εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών - (με έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών, σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης και 60% σε περίπτωση τμηματικής - με min δόσης για οφειλέτες του ΟΑΕΕ τα 100 ευρώ και ημερομηνία υποβολής αίτησης έως 15-10-2010) - αποτελεί πράγματι μία διευκόλυνση για τις επιχειρήσεις», σημειώνει το ΒΕΑ.

Η ρύθμιση αυτή θα συμβάλλει παράλληλα και στην ενίσχυση των οικονομικών των Ταμείων, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από την αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων τους, συμπληρώνει το Επιμελητήριο.

Ιδιαίτερα για τον ΟΑΕΕ το ΒΕΑ σημειώνει ότι το ποσοστό της εισφοροδιαφυγής ξεπερνά το 30%.