Skip to main content

Υπέρ γενικευμένου ανασχηματισμού της κυβέρνησης ο Θ. Πάγκαλος

Υπέρ ενός γενικευμένου ανασχηματισμού της κυβέρνησης και όχι αντικατάστασης ενός-δύο υπουργών, σε χρόνο που θα επιλέξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τάσσεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Υπέρ ενός γενικευμένου ανασχηματισμού της κυβέρνησης και όχι αντικατάστασης ενός-δύο υπουργών, σε χρόνο που θα επιλέξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στην αποκλειστική αρμοδιότητα του οποίου ανήκει μια τέτοια στρατηγική πολιτική κίνηση, τάσσεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο «Έθνος της Κυριακής».

Στη συνέντευξη αυτή ο κ. Πάγκαλος απαντά σε όλα τα καυτά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και σε ό,τι αφορά στην κυβέρνηση απορρίπτει τη λογική ότι «το ΠΑΣΟΚ κάνει ως κυβέρνηση τα αντίθετα απ΄ ό,τι έλεγε ως αντιπολίτευση», αντιπαραθέτοντας τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, όπως ο «Καλλικράτης», το ασφαλιστικό σύστημα και άλλα, ενώ για τα αυστηρά οικονομικά μέτρα τα οποία έπληξαν το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού ιστού της χώρας, τα χαρακτηρίζει απαραίτητα με την έννοια ότι στόχος τους ήταν η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, η εξασφάλιση της ισορροπίας του ασφαλιστικού συστήματος, η αποφυγή της χρεοκοπίας και η αποκατάσταση του κύρους της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχεται ότι πιθανόν να παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις και αστοχίες, ενώ για τις διαφωνίες και τις «κόντρες των υπουργών» απαντά πως «κυβερνήσεις χωρίς διαφωνίες δεν υπάρχουν», αλλά το ζητούμενο είναι η σύνθεση όλων των απόψεων για το δημόσιο συμφέρον.

Ο κ. Πάγκαλος εμφανίζεται βέβαιος ότι οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο και αφήνει αιχμές κατά της αντιπολίτευσης ότι επιχαίρει κάθε φορά που η κυβέρνηση εμφανίζει μια αδυναμία, χωρίς ωστόσο να εμφανίζει πειστικές προτάσεις. Παράλληλα εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα επέλθει μέσα από τον γενικότερο μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα και προαναγγέλλει ότι στη ΔΕΘ η κυβέρνηση θα προβεί σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα επόμενα τρία χρόνια.

Για την αντιπολίτευση και ειδικά για τον Αντώνη Σαμαρά εκτιμά ότι αυτοκτονεί πολιτικά, γιατί προσπαθεί να συνεχίσει την αδιέξοδη πολιτική Καραμανλή, για το ΚΚΕ σημειώνει ότι έχει εκφράσει δημόσια την αντίθεσή του με το πολίτευμα της χώρας και το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα, για τα άλλα κόμματα της αριστεράς τονίζει ότι χρησιμοποιούν μια ψευδοεπαναστατική φρασεολογία και για την Ντόρα Μπακογιάννη λέει ότι έχει δυνατότητες να διαμορφώσει έναν νεόκοπο πολιτικό λόγο, αλλά αν θα πετύχει στην προσπάθειά της εξαρτάται από την ίδια.

Τέλος, για τον δικομματισμό, δεν προβλέπει το τέλος του, όπως διακηρύσσουν ορισμένοι σημειώνοντας πως «ο δικομματισμός περνάει κρίση ανάμεσα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά εμφανίζεται θριαμβευτής και ολοζώντανος όταν κλείνουν οι κάλπες».