Skip to main content

ΥΠ.ΕΞ: «η απαράδεκτη αυτή κατάσταση πρέπει να τερματισθεί»

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο, το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι «το Κυπριακό παραμένει ζήτημα εισβολής και κατοχής ενός ανεξάρτητου κράτους, που είναι μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και τονίζει ότι «η απαράδεκτη αυτή κατάσταση πρέπει να τερματισθεί».

«Η 15η Νοεμβρίου 1983 παραμένει μαύρη σελίδα για όσους σέβονται τη διεθνή νομιμότητα» προσθέτει και επαναλαμβάνει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης: «Η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια για επίτευξη συμπεφωνημένης λύσης. Μιας λύσης κυπριακής, χωρίς κηδεμόνες, που θα οδηγήσει στη λήξη της τουρκικής κατοχής και στην επανένωση της νήσου, επιτρέποντας σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους να διαβιούν από κοινού σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, ελευθερίας και ευημερίας, όπως αυτό εξασφαλίζεται από τη συμμετοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ