Skip to main content

Yalco:Πώληση της θυγατρικής Yalco Hungary

Θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ το τίμημα για την πώληση της θυγατρικής Yalco Hungary σε Ούγγρο επιχειρηματία από τον όμιλο Yalco.
Θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ το τίμημα για την πώληση της θυγατρικής Yalco Hungary σε Ούγγρο επιχειρηματία από τον όμιλο Yalco Κωνσταντίνου και Υιός ΑΕ. Στη συγκεκριμένη  συμφωνία οδηγήθηκε η Yalco στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης που επιδιώκει για να εξυγιάνει τα στοιχεία εκείνα που επιβάρυναν τον όμιλο στα αποτελέσματα του 2009.

Συγκεκριμένα, η Yalco Hungary επιβάρυνε με ζημίες 800.000 ευρώ την οικονομική χρήση του ομίλου Yalco το 2009. Επιβαρυντικά στον όμιλο λειτούργησε και η θυγατρική Omnishop για την οποία η διοίκηση του ομίλου αναζητεί τρόπους αναδιοργάνωσης. Στα σχέδια της εταιρίας εντάσσεται η ανάπτυξη συνεργασιών σε εμπορικό και μετοχικό επίπεδο. Η διοίκηση του ομίλου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις, αλλά δεν έχει καταλήξει σε κάτι συγκεκριμένο ακόμη.
 
Στις σκέψεις της διοίκησης του ομίλου βρίσκεται η αξιοποίηση του δικτύου διανομής της Omnishop, αλλά και ο εμπλουτισμός της γκάμας των προϊόντων της.

Η συμμετοχή της Yalco στη θυγατρική της στην Ουγγαρία ανερχόταν σε 97,53% του εταιρικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου. Παρά την  πώληση της Yalco Hungary ο όμιλος της Yalco θα συνεχίσει να εφοδιάζει την ουγγρική αγορά και την πρώην θυγατρική της εταιρία, η οποία ασχολείτο με την χονδρική πώληση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, η κίνηση πώλησης της θυγατρικής στην Ουγγαρία αναμένεται φέτος να βελτιώσει τη λειτουργική κερδοφορία του ομίλου σε σχέση με το 2009 κατά περίπου 500.000 ευρώ, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα στην μητρική να αναδιανείμει τους πόρους της σε αποδοτικότερες δραστηριότητες.

Η διοίκηση της Yalco θα συνεχίσει την υλοποίηση ενεργειών τόσο σε επίπεδο μητρικής εταιρίας, όσο και επίπεδο Ομίλου για την αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και τη συνεχή βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών.