Skip to main content

«Χρυσάφι» φέτος η λαγάνα

Χρυσάφι θα πληρώσουμε φέτος τη λαγάνα, καθώς κάθε αρτοποιείο θα διαμορφώσει τη δική του τιμή. Στην ευχέρεια των εμπόρων το εάν θα λειτουργήσουν τα καταστήματά τους την Καθαρά Δευτέρα.
Από 2,5 ευρώ ως και 3 ευρώ θα πωληθεί φέτος η λαγάνα - κάθε αρτοποιείο θα διαμορφώσει τη δική του τιμή. Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου(ΕΣΕΕ), η λειτουργία των καταστημάτων την Καθαρή Δευτέρα είναιπροαιρετική, ενώ τα σουπερμάρκετ των μεγάλων πόλεων- άνω των 7.000κατοίκων- θα είναι κλειστά.

Ανοιχτά και Καθαρά Δευτέρα τα καταστήματα

Στηδιακριτική ευχέρεια των εμπόρων εναπόκειται εάν θα λειτουργήσουν τακαταστήματά τους την Καθαρά Δευτέρα, καθώς, όπως ανακοίνωσε χθες ηΕΣΕΕ, η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες.Επιπλέον, επισημαίνει πως η ημέρα αυτή είναι εργάσιμη και για τουςμισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, εκτός αν έχει οριστεί ως ημέρα αργίας μεάλλες ειδικές διατάξεις, όπως, π.χ. με συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ιδιαίτερηαναφορά γίνεται για τα σούπερ μάρκετ, για τα οποία η Καθαρά Δευτέραέχει οριστεί ως υποχρεωτική αργία, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ πουβρίσκονται σε δήμους κάτω των 7.000 κατοίκων, για τα οποία η αργίαείναι προαιρετική. Στην περίπτωση αυτή οι εργαζόμενοι θα πρέπει ναπληρωθούν το ημερομίσθιό τους με προσαύξηση 75%.