Skip to main content

Χρηματοδότηση της Ελλάδας από ΔΝΤ και διμερή δάνεια προβλέπει ο Γιούνκερ

Σύμφωνα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν αποκλείεται να συνέλθει το Eurogroup σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων μετά το δείπνο. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup διευκρίνισε ότι δεν έχει ληφθεί α
Την εκτίμηση ότι οι χώρες της ζώνης του ευρώ οδηγούνται σε μια συμβιβαστική λύση όσον αφορά το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα, το οποίο θα χρηματοδοτείται «από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και από διμερή δάνεια» των εταίρων της Αθήνας διατύπωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι δεν αποκλείεται να συνέλθει το Eurogroup σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων μετά τοδείπνο. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση.

«Εγώ δεν ήμουν υπέρ της προσφυγής σε έναν μηχανισμό του ΔΝΤ, αλλά διαπιστώνω ότι ορισμένες χώρες μέλη (της ΕΕ) αναφέρονται στο ΔΝΤ», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup, αναφερόμενος στη στάση της Γερμανίας.

«Πιστεύω ότι θα υπάρξει ένας συνδυασμός ανάμεσα σ΄έναν μηχανισμό τουΔΝΤ και σε διμερή δάνεια. Η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί και από τοΔΝΤ και από διμερή δάνεια», τόνισε ο Γιούνκερ.