Skip to main content

Χωρίς φιλάθλους ο ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα καταθέσει αύριο έφεση, αλλά, κατά τα φαινόμενα, ο Δικέφαλος θα υποδεχτεί χωρίς τον κόσμο του τον Ολυμπιακό για τη ρεβάνς του Κυπέλλου
Με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον Βόλο. Ακόμη, επιβλήθηκε πρόστιμο 80.000 ευρώ. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα καταθέτει αύριο έφεση, ζητώντας η εκδίκαση να γίνει πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, έτσι ώστε, σε περίπτωση δικαίωσης, η ρεβάνς του Κυπέλλου να γίνει με κόσμο. Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με τη μικρότερη ποινή έδρας και το χαμηλότερο χρηματικό πρόστιμο για γεγονότα ευρείας κλίμακας, όπως χαρακτηρίστηκαν τα επεισόδια του Βόλου. Η μέγιστη ποινή έδρας είναι δύο αγωνιστικές και τα πρόστιμα κυμαίνονται από 75.000 έως 150.000 ευρώ. Πάντως, έστω και έτσι, καλύπτεται ο Ολυμπιακός...

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο σκεπτικό της απόφασης, «οι πράξεις του κατηγορητηρίου συνιστούν την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 5 α' Ι του Π. Κ της ΕΠΟ (ευρείας κλίμακας επεισόδια)». Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ καλείται να δώσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στη ρεβάνς του προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, χωρίς τους οπαδούς του στην Τούμπα.

Ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας δεν παρέστη ενώπιον των «αθλητικών δικαστών» αγνοώντας το αίτημα του ΠΑΟΚ, που ζήτησε αναβολή της εκδίκασης, αλλά δεν έγινε δεκτή. Εύστοχες οι τοποθετήσεις των νομικών εκπροσώπων του ΠΑΟΚ, οι οποίοι απέδειξαν ότι είναι αναληθής η έκθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και ότι για τα επεισόδια στον Βόλο υπαίτιοι είναι οι λανθασμένοι χειρισμοί από την πλευρά της Αστυνομίας


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

16.27> Ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ ζητά την παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας. Επίσης, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτύρονται για την αλλαγή ώρας εκδίκασης της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Βόλο, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας έχει άδεια μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου από την υπηρεσία του, γι' αυτό δεν παρέστη.

16.30> Ο ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή της υπόθεσης, επειδή όπως είπαν δεν βρίσκονται στη διαδικασία κάποιοι σοβαροί μάρτυρες, λόγω κωλύματος. Το αίτημα απορρίφθηκε από τους δικαστές και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά. Η απόφαση έφερε την αντίδραση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκου Κυριάκου, ο οποίος είπε: «Δεν τιμά καθόλου τη Superleague η απουσία του αστυνομικού διευθυντή. Δεν είναι δυνατόν να μη βρίσκεται εδώ η Αστυνομία για να δικαιολογήσει όσα έγραψε στην αναφορά της».

16.34> Ένας εκ των δύο νομικών εκπροσώπων του ΠΑΟΚ, ο κ. Μπίρδας, έχει ξεκινήσει την αγόρευσή του. Ο εκπρόσωπος του «Δικέφαλου», συγκρίνει τα επεισόδια του Βόλου, με αυτά που έγιναν στον αγώνα του Πανσερραϊκού με τον Παναθηναϊκό και υποστηρίζει πως δεν συντρέχει λόγος ο ΠΑΟΚ να δικαστεί για επεισόδια ευρείας κλίμακας.

16.49> Ο κ. Μπίρδας ολοκλήρωσε και τον λόγο παίρνει ο μάρτυρας υπεράσπισης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Νόντας Παπαεπαμεινώνδας. Ο υπεύθυνος ασφαλείας της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ εξιστορεί όλα όσα συνέβησαν έξω από το «Πανθεσσαλικό». Τονίζει ότι έχει στη διάθεσή του ένα βίντεο που μπορεί να δώσει απαντήσεις.

17.01> O κ. Παπαεπαμεινώνδας δέχεται ερωτήσεις από τους δικαστές. Οι δικαστές ρωτάνε για το αν υπάρχει περίπτωση να μπήκαν στο γήπεδο οπαδοί του ΠΑΟΚ χωρίς εισιτήριο, αλλά και για τη χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία.

17.16> Τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος. Ο κ. Κυριάκος μιλά για την προαναγγελία του καναλιού που έχει τα δικαιώματα της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η οποία αναφέρει ότι ο αγώνας θα γίνει στην άδεια Τούμπα.

17.20> Ο Κυριάκος Κυριάκος χαρακτηρίζει αστεία την έκθεση της Αστυνομίας, ενώ νωρίτερα είπε ότι ο ΠΑΟΚ έρχεται εδώ για να δικαστεί, ενώ είναι ήδη δικασμένος. Aποψη με την οποία συμφώνησαν και οι νομικοί της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

17.28> O υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζει την κατάθεσή του και μιλάει διαρκώς για λανθασμένο χειρισμό της κατάστασης από την Αστυνομία, ακυρώνοντας με επιχειρήματα την έκθεσή της.

17.37> Ο κ. Αχιλλέας Μαυρομάτης παίρνει τον λόγο: «Πρέπει να αναφέρω ότι: Υπάρχουν καλές σχέσεις των οπαδών των δύο ομάδων. Η παρουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στη διάρκεια της ημέρας στον Βόλο πέρασε απαρατήρητη. Μπήκαν στο γήπεδο χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα. Σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Αστυνομίας αναφέρεται η χρήση των χημικών. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης από την Αστυνομία. Είναι δυνατόν; Να προκαλείτε τόση ζημιά στον κόσμο, επειδή 10 άτομα είχαν άσχημες διαθέσεις. Να τιμωρούμε την ΠΑΕ, να τιμωρούμε τον πολίτη. Η Αστυνομία γιατί αν μένει ατιμώρητη;. Η έκθεση μιλά για γυάλινα μπουκάλια στην κερκίδα του ΠΑΟΚ. Που τα βρήκανε τα μπουκάλια;  Είναι δυνατόν; Πού τα βρήκαν; Δηλαδή να δεχθούμε ότι οι αστυνομικοί είναι τόσο ανίκανοι; Η να δεχθούμε ότι λένε ψέμματα;»

17.44> Ο Μαυρομάτης συνεχίζει την αγόρευσή του. Φέρνει διαρκώς παραδείγματα και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τη φρίκη του Βόλου από τη χρήση δακρυγόνων.

17.45> Ο Μαυρομάτης καταθέτει εγγράφως την ανακοίνωση του συνδέσμου οδηγών λεωφορείων της Βορείου Ελλάδας, η οποία κατακρίνει τους χειρισμούς της Αστυνομίας.

17.53>  Ο κ. Μπίρδας μιλά για δεδικασμένα παρόμοιων υποθέσεων, υποστηρίζοντας ότι με τα επιχειρήματα που προέταξε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταρρίπτεται ο χαρακτηρισμός «ευρείας κλίμακας» για τα επεισόδια του Βόλου. Ο κ. Μπίρδας κατέληξε ότι για όσα έγιναν στον Βόλο φταίει ο χειρισμός της Αστυνομίας.

17.56> Ο κ. Μπίρδας τονίζει πως σε περίπτωση τιμωρίας της έδρας του ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ θα χάσει περίπου 700.000 ευρώ, επικαλείται δε απόφαση ανωτάτου δικαστικού οργάνου η οποία εξαφάνισε παλιότερη απόφαση της επιτροπής για υπόθεση που αφορούσε τον Παναθηναικό και τονίζει ότι η επιτροπή είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί το δεδικασμένο...