Skip to main content

Χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς το νοσοκομείο Γρεβενών

Χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς θα παραμένουν στο εξής, για πάνω από 11 ημέρες το μήνα, τα τμήματα και οι κλινικές του νοσοκομείου Γρεβενών και του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης, με συνέπεια να μην μπορούν να
Χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς θα παραμένουν στο εξής, για πάνω από 11 ημέρες το μήνα, τα τμήματα και οι κλινικές του νοσοκομείου Γρεβενών και του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης, με συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι σε όλο το νομό.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, η κατάσταση αυτή δημιουργείται λόγω της απόφασης του υπουργείου Υγείας να καταργήσει την ένταξη του νοσοκομείου Γρεβενών και του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης στην άγονη ζώνη, γεγονός που αναμένεται να περιορίσει τα κονδύλια για την κάλυψη των εφημεριακών τους αναγκών.

Όπως σημειώνει, το πρόβλημα μάλιστα είναι ακόμη πιο σοβαρό καθώς η κατάργηση της ένταξης στην άγονη ζώνη αφορά και τα νοσοκομεία της Πτολεμαΐδας και της Καστοριάς. Το μοναδικό νοσοκομείο που διατηρείται στην άγονη ζώνη είναι αυτό της Φλώρινας.