Skip to main content

Χοντρό παιχνίδι για τη Σούπερ Λίγκα

Ο Ηρακλής περιμένει την απόφαση της ΕΠΟ η οποία θα εκδοθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Την ίδια ημέρα συνεδριάζει το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας με βασικό θέμα την επικύρωση της βαθμολογίας, η οποία είναι σε εκκρ
Ο Ηρακλής περιμένει την απόφαση της ΕΠΟ η οποία θα εκδοθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Την ίδια ημέρα συνεδριάζει το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας με βασικό θέμα την επικύρωση της βαθμολογίας, η οποία είναι σε εκκρεμότητα. Διαβάστε όλα τα πιθανά σενάρια.

Ο Ηρακλής περιμένει την απόφαση της ΕΠΟ η οποία θα εκδοθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Την ίδια ημέρα συνεδριάζει το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας με βασικό θέμα την επικύρωση της βαθμολογίας, η οποία είναι σε εκκρεμότητα. Διαβάστε όλα τα πιθανά σενάρια

Ο ΟΦΗ που πήρε την περασμένη Παρασκευή άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας θεωρεί ότι αν ο Ηρακλής δεν καταφέρει να πάρει άδεια συμμετοχής είναι η ομάδα που νομιμοποιείται να πάρει τη θέση του.

Όμως υπάρχει και ο Λεβαδειακός που καραδοκεί να πάρει τη θέση του Ηρακλή και που σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας έχει τις περισσότερες πιθανότητες!

Τι πρέπει να κάνει ο Ηρακλής

Ο Ηρακλής δεν έπεισε την επιτροπή. Έχει ένα πρόβλημα που οι άλλες ομάδες, στο βαθμό που μπορούμε να έχουμε γνώση του περιεχομένου των φακέλων τους, δεν το αντιμετωπίζουν. Είναι αυτό της κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Η διοίκηση της ομάδας αντί να καλύψει το ποσό στο σύνολό του με χρήμα προσπαθεί να το καλύψει με βεβαιώσεις. Αυτές οι βεβαιώσεις φαίνεται πως δεν πείθουν κι αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα παρότι οι διοικούντες λένε συνέχεια στον κόσμο ότι «όλα πάνε καλά» και «δώσαμε ότι μας ζήτησαν».

Στις ημέρες που απομένουν μέχρι την Πέμπτη αντί για βεβαιώσεις ο Ηρακλής πρέπει να δείξει ότι έχει χρήμα. Στις συναντήσεις που είχαν κάποιοι εκπρόσωποί του με κυβερνητικούς παράγοντες αυτήν την προτροπή έλαβαν…

Επίσης ζητήματα της τελευταίας στιγμής, όπως αυτό του Ντιέ, φαίνεται πως επηρεάζουν ακόμη κι αν η γνησιότητα των εγγράφων αμφισβητείται. Ας μην ξεχνάμε ότι η ενημέρωση που βγαίνει προς τα ΜΜΕ είναι από την πλευρά της ΠΑΕ Ηρακλής και όχι από την άλλη πλευρά…

Ο Ηρακλής, στις ημέρες που απομένουν πρέπει να κινηθεί σοβαρά και οργανωμένα αν θέλει να ανατρέψει την σε βάρος του κατάσταση. Το «παιχνίδι» δεν παίζεται σε πολιτικό επίπεδο. Παίζεται σε ποδοσφαιρικό. Εκεί «μετράει» ποιος έχει μεγαλύτερη δύναμη…

Τι θα γίνει στη Σούπερ Λίγκα

Αν ο Ηρακλής πάρει την άδεια, τότε όλα τα παρακάτω δεν έχουν κανένα νόημα. Αν δεν την πάρει όμως θα αρχίσει έναν νέος γύρος αντιπαράθεσης. Η απόφαση για τον Ηρακλή θα βγει πριν από τις 16.00 για να είναι γνωστή πριν από την έναρξη του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σούπερ Λίγκα θα κινηθεί βάσει της απόφασης που πήρε στο προηγούμενο ΔΣ.

Αποφάσισε ότι σε περίπτωση που μια ομάδα υποβιβάζεται λόγω μη αδειοδότησης τότε να μην ανεβαίνει άλλη από τη Β’ Εθνική αλλά στη θέση της να μένει ομάδα από τη Σούπερ Λίγκα. Επειδή η βαθμολογία δεν έχει επικυρωθεί λόγω δύο προσφυγών του Λεβαδειακού θα κατατάξει τον Ηρακλή στην τελευταία θέση!

Προτελευταίος θα είναι ο Πανθρακικός και τρίτος από το τέλος ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτές θα είναι οι τρεις ομάδες που θα υποβιβαστούν. Με αυτόν τον τρόπο ο Λεβαδειακός που σύμφωνα με τα αποτελέσματα στους αγωνιστικούς χώρους δεν δικαιούται να παραμείνει στην κατηγορία, θα συνεχίσει και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα.

Πώς θα αντιδράσει ο ΟΦΗ

Αν η Σούπερ Λίγκα λειτουργήσει όπως περιγράφουμε ο ΟΦΗ θα προσφύγει αμέσως στην αθλητική δικαιοσύνη εντός και εκτός Ελλάδας (ΦΙΦΑ, CAS) προκειμένου να ακυρώσει την απόφαση της Σούπερ Λίγκας. Το επιχείρημα του ΟΦΗ θα είναι ότι πρέπει να υποβιβαστεί ο Λεβαδειακός επειδή «τερμάτισε» τρίτος από το τέλος και η ομάδα της Κρήτης να πάρει τη θέση του Ηρακλή.

Όμως εδώ το αντεπιχείρημα θα είναι ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει επικύρωση βαθμολογίας (αρ. 20, ΚΑΠ) δεν υπάρχει και «τερματισμός».
Το θέμα θα πάει και στην ΕΠΟ στην οποία θα δοθεί αλλά μια και μάλιστα πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μιλήσει για πράγματα που κάνει η Σούπερ Λίγκα, δεν της αρέσουν και να κάνει ένα ακόμη βήμα για την απορρόφησή της.