Skip to main content

Χιονίζει στα ορεινά της Ανατ. Μακεδονίας

Το χιόνι που έπεσε τη νύχτα στα ορεινά της Ανατ. Μακεδονίας έχει προκαλέσει μικρά –προς το παρόν- προβλήματα στις συγκοινωνίες. Στους 14 βαθμούς κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία στο Χιονοδρομικό Φαλακ
Ενώ η χιονόπτωση, που ξεκίνησε χθες το βράδυ, σ’ όλη την Ανατ. Μακεδονία συνεχίζεται και σήμερα (έστω και ασθενέστερη), αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στα βόρεια του νομού Δράμας, από το χωριό Γρανίτης προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς και από τον Βώλακα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού. Στους δρόμους έχουν βγει τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Νομαρχίας Δράμας και των τοπικών δήμων, φροντίζοντας να κρατούν τις κύριες οδικές αρτηρίες καθαρές από χιόνι. 

Το ύψος του χιονιού στο Χιονοδρομικό Φαλακρού (βάση Κέντρου) είναι 15 εκατ., ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει στους -14 βαθμούς στη θέση Χιονότρυπα.  Το Χιονοδρομικό είναι ανοικτό για το κοινό, αλλά κάποιοι αναβατήρες δεν λειτουργούν.

Χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί και στα ορεινά (ιδίως) του νομού Καβάλας, χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στη συγκοινωνία.