Skip to main content

Χιόνια στη Μακεδονία

Χιονίζει στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στη Φλώρινα, στην Κοζάνη και στα Γρεβενά, ενώ η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη ήταν το πρωί στους 3 βαθμούς Κελσίου.
Χιονίζει στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στη Φλώρινα, στην Κοζάνη, αλλά και στα Γρεβενά, ενώ η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη ήταν το πρωΐ στους 3 βαθμούς Κελσίου. Με προσοχή πρέπει να γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στα χιονοδρομικά κέντρα.

Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι από τον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) με τις αλυσίδες να είναι απαραίτητες στα τελευταία 8 χιλιόμετρα.

Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι από τη Βέροια και τη Νάουσα προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου.

Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», στο όρος Βέρμιο.

Ομαλή είναι και η κίνηση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά στο νομό Σερρών, αλλά και στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό των Γρεβενών, όπου σημειώνεται χιονόπτωση.

Ωστόσο, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βιτσίου στο νομό της Φλώρινας.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, κατά τις πρωινές ώρες, εξαιτίας των συνθηκών παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών.