Skip to main content

Ξυλοκοπήθηκε στον Εύοσμο ο αντιδήμαρχος Μαγόπουλος για έλεγχο σε καφέ

Απίστευτο περιστατικό επίθεσης στην πλατεία Ευόσμου. Στο νοσοκομείο από χτες ο 67χρονος αντιδήμαρχος, βγήκε σήμερα με κακώσεις.

Απίστευτο περιστατικό ξυλοδαρμού του αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου και πρώην προέδρου του ΒΕΘ, Σωτήρη Μαγόπουλου, έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στην πλατεία Ευόσμου. Ο κ. Μαγόπουλος, έπειτα από απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από ιδιοκτήτη καφετέριας στην πλατεία, ξυλοκοπήθηκε, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο με κακώσεις και να πάρει εξιτήριο σήμερα το πρωί.

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι ανάστατοι με το περιστατικό και ήδη είναι σε ισχύ η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του κατηγορούμενου ως δράστη.

Έπειτα από μεγάλο αριθμό καταγγελιών πολιτών, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου δέχτηκε εισαγγελική παραγγελία για να κάνει πολεοδομικούς ελέγχους για τις αυθαιρεσίες, που είναι απίστευτα πολλές και σε κατασκευές και σε τραπεζοκαθίσματα, ακριβώς μπροστά από το δημαρχείο!

Χτες το μεσημέρι κλιμάκιο του δήμου, με επικεφαλής τον κ. Μαγόπουλο, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την καλή λειτουργία των καταστημάτων, προσπάθησε να εκτελέσει την εισαγγελική παραγγελία και πήγε να κάνει πολεοδομικό έλεγχο σε καφετέρια.

Εξοργισμένος ο ιδιοκτήτης βγήκε από το κατάστημα, έπιασε από το λαιμό, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες στη Voria.gr, τον κ. Μαγόπουλο και τον ξυλοκόπησε, με αποτέλεσμα ο 67χρονος αντιδήμαρχος να διακομιστεί στο νοσοκομείο και να παραμείνει με κακώσεις για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σήμερα, πήρε εξιτήριο.

Την ίδια ώρα, μόλις έμαθε το περιστατικό ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, συγκάλεσε εκτελεστική επιτροπή του δήμου και με τους αντιδημάρχους μετέβησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ενημέρωσαν για το περιστατικό και υπέβαλαν καταγγελία εναντίον του φερόμενου ως δράστη. Η αστυνομία πλέον καταζητεί τον κατηγορούμενο στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο κ. Σούλας, που μίλησε στη Voria.gr, έκανε λόγο για τραγικό περιστατικό και απρόκλητη επίθεση, αλλά και για σειρά αυθαιρεσιών, τόσο σε κατασκευές, όσο και σε τραπεζοκαθίσματα, ειδικά από τη συγκεκριμένη επιχείρηση στην πλατεία του Ευόσμου.

«Όταν προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας ως δημοτική αρχή κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα κι όταν δεν την κάνουμε οδηγούμαστε στα δικαστήρια και σε διασυρμό. Είναι τραγικά αυτά που συμβαίνουν. Σεβόμαστε το δικαίωμα στην εργασία και στην άσκηση της επιχειρηματικότητας, σε ένα τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, πλην όμως υποχρεούμαστε να προασπίσουμε και να μην κάνουμε εκπτώσεις στα δικαιώματα των πολιτών να επισκέπτονται και να χαίρονται την πλατεία. Όπως και στο δικαίωμα των παιδιών να παίζουν σε έναν ελεύθερο δημόσιο χώρο», τόνισε ο κ. Σούλας.