Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ξύλο και χημικά σε διαμαρτυρία κατά πλειστηριασμών (vid)

Μέλη του συντονιστικού προσπάθησαν να εισβάλουν σε συμβολαιογραφικό γραφείο το οποίο βρίσκεται επί την οδού Τσιμισκή. Απωθήθηκαν 3 φορές από τα ΜΑΤ.

Επεισόδια προκλήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών που πραγματοποίησαν μέλη του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν τα μέλη του συντονιστικού προσπάθησαν να εισβάλλουν σε συμβολαιογραφικό γραφείο το οποίο βρίσκεται επί την οδού Τσιμισκή με Ι. Δραγούμη, όπου – σύμφωνα με τους ίδιους – διεξαγόταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός.

Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν κάποια στιγμή από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και ακολούθησε ένταση, με ξύλο, ρίψη αντικειμένων και χρήση χημικών.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν ξανά να εισέλθουν εντός του κτηρίου και επιτέθηκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ με τα χέρια, αλλά και τα κοντάρια των πανό που κρατούσαν, ωστόσο απωθήθηκαν και πάλι.

Λίγη ώρα αργότερα, οι διαδηλωτές επιχείρησαν ξανά μεγάλη έφοδο προς την είσοδο του συμβολαιογραφικού γραφείου, ωστόσο απωθήθηκαν για τρίτη φορά από την αστυνομία.

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι διαδηλωτές, ορισμένοι από αυτούς φέρουν μικροτραύματα.