Skip to main content

Xιλιάδες άνθρωποι σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης σε Ρώμη και Λονδίνο (vids)

Ένας διαδηλωτής σκαρφάλωσε και κατάφερε να τραβήξει από το κοντάρι τη σημαία του Ισραήλ έξω από τον Οργανισμό του ΟΗΕ για τον Επισιτισμό και την Γεωργία στη Ρώμη

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο πορεία που οργανώθηκε στη Ρώμη από την παλαιστινιακή κοινότητα της ιταλικής πρωτεύουσας. Στην κινητοποίηση, με πάνω από 10.000 άτομα, οι οργανωτές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να κρατούν μόνο παλαιστινιακές σημαίες. Παράλληλα, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση και στο Λονδίνο, όπου ένα τεράστιο πλήθος έκανε πορεία στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας ζητώντας από τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ να κάνει έκκληση για εκεχειρία.

Την σημερινή πρωτοβουλία, μεταξύ των άλλων, στήριξαν συνδικάτα της Αριστεράς, το κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, και οργανώσεις Ιταλών ανταρτών «παρτιζάνων». Όταν η πορεία έφτασε έξω από τον Οργανισμό του ΟΗΕ για τον Επισιτισμό και την Γεωργία, ένας διαδηλωτής σκαρφάλωσε και κατάφερε να τραβήξει από το κοντάρι τη σημαία του Ισραήλ.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι πολλοί συμμετέχοντες ζήτησαν άμεση εκεχειρία και μόνιμη πολιτική λύση, αλλά και ότι «κάποιοι, δεν καταδίκασαν την σφαγή της Χαμάς».