Skip to main content

Ξέσπασε ο ΠΑΟΚ στην Ελευσίνα, επτά γκολ σε ένα ημίχρονο! (video)

Σκόρερ για τον καταιγιστικό και πρωτοπόρο Δικέφαλο ήταν οι Αθανασιάδης, Περέιρα, Σάκχοφ, Μυστακίδης, Κουλούρης και Πέλκας (δις)

Τη νίκη με 0-6 κόντρα στον Πανελευσινιακό κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας για την τελευταία αγωνιστική της 2ης φάσης του πρώτου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδος.

Έτσι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο του λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από τα δεύτερα Τρίκαλα τα οποία κέρδισαν με 1-0 την Λάρισα που έμεινε εκτός κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο πραγματοποιώντας 15 τελικές ευκαιρίες (8 στην εστία) ενώ αντίθετα ο Πανελευσινιακός δεν απείλησε σε καμία στιγμή την εστία του Βελλίδη.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Δικέφαλο πραγματοποιήθηκε στο 9΄όταν η γυριστή κεφαλιά του Μαλεζά μετά από κόρνερ του Περέιρα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Στεργιώτη.

Ένα λεπτό αργότερα, η μπάλα κόντραρε μετά από σουτ του Μυστακίδη στον Περέιρα αλλά πέρασε πάνω από την εστία του Στεργιώτη.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 18΄ο Πέλκας έκανε ωραία ενέργεια και μπήκε στην περιοχή αλλά τελείωσε την φάση με το εξωτερικό και η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Στο 21΄ο Έλληνας μέσος πρωταγωνίστηκε και πάλι σε χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ όταν δεν εκμεταλλεύτηκε την υποδειγματική πάσα του Περέιρα στέλνοντας την μπάλα άουτ από θέση βολής.

Στο 32΄, οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς έχασαν την μεγαλύτερη τους ευκαιρία όταν μετά από κόρνερ του Περέιρα και γυριστή κεφαλιά του Σάκχοφ, ο Μυστακίδης έστειλε με προβολή την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Στεργιώτη και εν συνεχεία αυτή απομακρύνθηκε από την άμυνα του Πανελευσινιακού.

Η τελευταίες καλές ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου ανήκαν ξανά στους ασπρόμαυρους όταν ο Στεργιώτης σταμάτησε τόσο το σουτ του Σάκχοφ στο 37΄όσο και το αντίστοιχο του Πέλκα στο 42΄παραχωρώντας κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος και μόλις στο 48΄μπήκε μπροστά στο σκορ όταν ο Δεληγιαννίδης σέντραρε από τ' αριστερά, η μπάλα κόντραρε και ο Αθανασιάδης με κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 0-1.

Το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 52΄όταν ο Δεληγιαννίδης βγήκε ωραία στην πλάτη της άμυνας και σέντραρε προς τον Περέιρα που ανενόχλητος με κεφαλιά έκανε το 0-2.

Ο Δικέφαλος συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και στο 58΄μεγάλωσε το προβάδισμά του όταν ο Στεργιώτης απέκρουσε το πλασέ του Κουλούρη και στην επαναφορά της φάσης, ο Σάκχοφ από κοντά με πλασέ έκανε το 0-3.

Στο 70΄ο ΠΑΟΚ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του όταν μετά από σουτ του Σάκχοφ και κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Μυστακίδη που προ κενής εστίας έκανε το 0-4.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κουλούρη για να χριστεί σκόρερ με τον νεαρό επιθετικό να υποδέχεται το ριμπάουντ από την κεφαλιά του Μυστακίδη και με πλασέ προ κενής εστίας να κάνει το 0-5.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των λιγοστών φιλάθλων του Δικεφάλου που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο της Ελευσίνας ήρθε και έκτο γκολ για τους παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς καθώς στο 77΄ο Πέλκας κοντρόλαρε υπέροχα την μπάλα και με πλασέ από την μικρή περιοχή σκόραρε για το 0-6.

Τον χορό τον γκολ έκλεισε για τον ΠΑΟΚ ο Πέλκας που στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε με πλασέ το 0-7.





Οι συνθέσεις:

Πανελευσινιακός (Δημόπουλος): Στεργιώτης, Κορομηλάς (Μουντοκαλάκης 61΄), Καμπούρης, Τσούπρος, Τσίγκρος, Κωστόπουλος (Δημόπουλος 46΄), Σταματάκης, Κασνέτση, Γραικός, Ναούμ, Παλαιολόγος.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Βελλίδης, Κίτσιου (Κοροβέσης 64΄), Μαλεζάς, Βαρέλα (Πούγγουρας 64΄), Δεληγιαννίδης, Χαρίσης, Πέλκας, Σάκχοφ, Περέιρα, Αθανασιάδης (Κουλούρης 54΄), Μυστακίδης.