Skip to main content

Ξένοι οίκοι θα επιβλέπουν την εκτέλεση του προϋπολογισμού

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το σκοπό αυτό έχουν επιλεγεί οι εταιρίες Ernst & Young, Arthur Andersen, Deloitte & Touch και PriceWaterHouseCoopers, οι οποίες έχουν τη σχετική εμπειρία.
Στο μικροσκόπιο θα μπει για τα καλά η εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού. Στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν επ ουδενί να επαναληφθεί το 2010 ό,τι και το 2009. Για το σκοπό αυτό πρόκειται να ζητήσει από τέσσερις μεγάλους οίκους του εξωτερικού να αναλάβουν το έργο της σταθερής παρακολούθησης εκτέλεσης των προβλεπομένων, υπό τη γενική εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το σκοπό αυτό έχουν επιλεγεί οι εταιρίες Ernst & Young, Arthur Andersen, Deloitte & Touch και PriceWaterHouseCoopers, οι οποίες έχουν τη σχετική εμπειρία, προκειμένου να φέρουν σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο. Την εγγύηση, βεβαίως, για όσα πρόκειται να γίνουν σε αυτό το μέτωπο, θα τη δίνει η ΤτΕ, η οποία θα βρίσκεται σε ανοικτή επαφή με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ροή του έργου. Ας σημειωθεί ότι ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει κατά καιρούς και σε άλλες χώρες, όπου παρατηρήθηκε ανάλογο πρόβλημα και μάλιστα με πολύ καλά αποτέλεσματα. Μένει να αποδειχθεί αν το μοντέλο μπορεί να υιοθετηθεί και στη χώρα μας.