Skip to main content

Ξενοδοχειακά «πόκερ» και εξελίξεις στο κέντρο της Αθήνας

Η αμερικανική αλυσίδα Ηines ενδιαφέρεται για την περίπτωση του κτηρίου μεγάλης ελληνικής επιχείρησης που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς.

Η αμερικανική αλυσίδα Hines, η οποία πρόσφατα τοποθετήθηκε στην Ελλάδα εξαγοράζοντας το ξενοδοχείο Ledra Marriot το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, ετοιμάζει και δεύτερο «χτύπημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρεται για την περίπτωση του κτηρίου μεγάλης ελληνικής επιχείρησης, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται στην οδό Πειραιώς, λίγα μέτρα από το κέντρο της Αθήνας και πάλι.

Για τον σκοπό αυτό ξεκίνησαν συζητήσεις με την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, στην κυριότητα της οποίας πέρασαν περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας, λόγω των υψηλών δανείων της. Αν το deal προχωρήσει, το κτήριο θα γίνει – κι αυτό – ξενοδοχείο.

Στο μεταξύ, λίγα μέτρα «πιο πάνω» από το σημείο για το οποίο ενδιαφέρεται η Ηines αναμένονται και πάλι εξελίξεις από το κομμάτι των ξενοδοχείων. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή θα ανοίξουν οι προσφορές για το ξενοδοχείο King George της πλατείας Συντάγματος.

Την υψηλότερη θα την πάρει ο όμιλος Λάμψα, που το διαχειρίζεται σήμερα και θα αποφασίσει – αφού έχει τη σχετική option στη διάθεση του – για το αν θα κάνει υψηλότερη προσφορά ή όχι. Παράγοντες της αγοράς πάντως θεωρούν ότι πολύ δύσκολα ο όμιλος θα χάσει το ξενοδοχείο. Εκτός και αν η υψηλότερη προσφορά είναι τόσο μεγάλη, που δεν μπορέσει να αντεπεξέλθει.