Skip to main content

Ξένες πετρελαϊκές εταιρείες ανοίγουν γραφεία στην Ελλάδα

Ποιες μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες διεκδικούν κομμάτι της πίτας από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο.

Η ισπανική εταιρεία πετρελαιοειδών Repsol άνοιξε γραφεία στην Αθήνα. Ο στόχος της, όπως λένε πηγές που είναι σε θέση να ξέρουν τα γεγονότα πίσω από τις κουρτίνες, είναι να διεκδικήσει κομμάτι της πίτας από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο.

Όπως σας έχει ενημερώσει ήδη η Voria.gr ανάλογη κίνηση ετοιμάζεται να κάνει προσεχώς και η γαλλική Total. Για την ακρίβεια, βρίσκεται σε αναζήτηση ακινήτου στην Αθήνα, όπου θα φιλοξενηθεί. Υπενθυμίζεται ότι είχε παλιότερα γραφεία στην χώρα μας και τα έκλεισε.

Οι ίδιες πηγές μας λένε επίσης ότι μια πρώτη διερευνητική κίνηση, για τον ίδιο λόγο, έκανε και η αμερικανική πολυεθνική Exxon Mobil. Κι αυτή, όπως και οι δύο παραπάνω, θέλουν να μπουν δυνατά στις εξορύξεις στα ελληνικά θαλάσσια οικόπεδα. Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική και η αμερικανική είναι ήδη «χοντρά» αναμεμειγμένες στα θάλασσια οικόπεδα της Κύπρου.