Skip to main content

Ξένες επιχειρηματικές κινήσεις - Η περίπτωση της Leroy Merlin

Και νέο μεγάλο κατάστημα στο οικοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας πρόκειται να λειτουργήσει, μέσα στην κρίση, η γαλλική αλυσίδα Leroy Merlin.

Μπορεί να ακούγεται κάπως παράτερο, ωστόσο, μέσα στην κρίση εξακολουθούν να υπάρχουν ξένες επιχειρήσεις και μάλιστα στο κομμάτι του λιανικού εμπορίου, που επιμένουν να επενδύουν, δείχνοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς. Ακόμα και μετά από έξι χρόνια συνεχούς ύφεσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Και νέο μεγάλο κατάστημα στο οικοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας πρόκειται να λειτουργήσει, μέσα στην κρίση, η γαλλική αλυσίδα Leroy Merlin! Ο χώρος έχει βρεθεί:επί της οδού Κηφισίας, εκεί όπου άλλοτε ήταν το Metropolis, το οποίο πήγε βορειότερα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά. Οι Γάλλοι μάλιστα του συγκεκριμένου οίκου μπαίνουν πολύ δυνατά στην αγορά, καθώς ετοιμάζουν νέα καταστήματα και στην περιφέρεια, ενώ θα εισάγουν και το θεσμό των «καταστημάτων γωνίας» στην Ελλάδα (Γλυφάδα).

Ήδη αναζητούνται τα σχετικά ακίνητα, τα οποία θα φιλοξενήσουν τη συγκεκριμένη δραστηριιότητα. Ως γνωστόν, η ίδια εταιρεία έχει ήδη σημαντική παρουσία στην χώρα μας, εδώ και χρόνια, αλλά σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, αντί να την περιορίσει όπως έκαναν πολλοί ανταγωνιστές της, την διευρύνει, επιδιώκοντας προφανώς να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα στην κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι μια άλλη ξένη εταιρία, από το χώριο της λιανικής, η αμερικανική Wall-Mart, φέρεται επίσης να διερευνά την ελληνική αγορά, όπως σας γράψαμε την περασμένη εβδομάδα.